02. 11. 2017 - 13:11
SJAJNI GOLMAN SREĆOM SVE BOLJE: Srčani udar, koma, pa...
907
Shares
SJAJNI GOLMAN SREĆOM SVE BOLJE: Srčani udar, koma, pa jutrošnji osmijeh

SLAVIŠA ĐUKANOVIĆ

SJAJNI GOLMAN SREĆOM SVE BOLJE: Srčani udar, koma, pa jutrošnji osmijeh

02. 11. 2017 - 13:11
0
Shares

Slaviša Đukanović, rukometni golman, ne samo da je izašao kome nakon što je doživio srčani udar na treningu, već se osjeća sve bolje.

Tome u prilog svjedoči i fotografija napravljena jutros, u bolnici u sjevernom dijelu Marselja, na kojoj se vidi nasmijani Đukanović, koji je podigao po tri prsta, pokazujući da se ne predaje i da je u dobrom stanju.

Podsjetimo, iskusni, 38-godišnji čuvar mreže od ovog ljeta je član francuskog Aixa, na čijem treningu mu je u utorak pozlilo pa je hitno bio prebačen u bolnicu. Ljekari su ga odmah uveli u vještačku komu, ne bi li stvorili bolje uslove za oporavak njegovog organizma, a kako su istakli, kritična je bila upravo prva noć.

Đukanović, poznat po nadimku Miša u Francuskoj u kojoj je već 15 godina, uspio je da prebrodi tu kritičnu noć, a onda su ga doktori probudili iz kome. Kako sada stvari stoje, oporavak ide u dobrom pravcu.

"Naš klub je u srijedu izgubio (sa 28:32), ali je Miša izvojevao veoma važnu pobjedu! Aix se zahvaljuje svima koji su poslali poruke podrške našem golmanu, koji vam ovog jutra šalje osmijeh!", poručio je francuski rukometni klub.

 

Učitaj još novosti