01. 11. 2017 - 20:42
Sad je među najboljim fudbalerima svijeta: Ovo je uz Ibru...
907
Shares
Sad je među najboljim fudbalerima svijeta: Ovo je uz Ibru najveći promašaj u historiji Arsenala

CRISTIANO RONALDO

Sad je među najboljim fudbalerima svijeta: Ovo je uz Ibru najveći promašaj u historiji Arsenala

01. 11. 2017 - 20:42
0
Shares

Cristiano Ronaldo jedan je od najboljih fudbalera svijeta, ali malo je poznato da je lako mogao završiti u redovima Arsenala.

Ko zapravo zna kojim bi išla njegova karijera da je umjesto Manchester Uniteda svojevremeno pojačao Arsenal s kojim je i trenirao.

Nekadašnji šef skauting službe Topnika Damien Comolli otkrio je nedavno gostujući u jednoj radio emisiji u Francuskoj da je kao tinejdžer Ronaldo bio na pragu prelska u London iz lisabonskog Sportinga.

“Prvi put sam ga uživo gledao na turniru u Montaigu kada je imao samo 15 godina. Sporting je igrao sa selekcijom Japana, a ja sam se zapitao: 'Ko je ovaj dečak?' Na poluvremenu sam pozvao svoje kontakte iz Portugalije da im kažem da sam otkrio fenomena", ispričao je Comolli.

“Nikada nisam vidio ništa slično još od perioda kada sam prvi put gledao uživo Thierryja Henryja. Zamislite, Henry i Ronaldo su skoro dijelili istu svlačionicu.”

Potom je intersovanje Arsenala za Ronalda postalo ozbiljno, jedna od najboljih fudbalskih akademija na svijetu pozvala je Portugalca da trenira s namerom kako bi ga angažovala...

"Nekoliko puta je dolazio u trening kamp, gdje je trenirao s vršnjacima. Niko nije znao za njega. Uspio je da upozna Henryja, svog idola, ali kada je došlo vrijeme za transfer, ispostavilo se da nije bilo para za njega. Nekoliko mjeseci kasnije United se dogovorio sa Sportingom, čak igrao i prijateljske utakmice tamo, pa je Sir Alex Ferguson odlučio da ga kupi”, objasnio je Comolli.

Ostalo se zna, Cristiano je uz Zlatana Ibrahimovića vjerovatno najveći promašaj u historiji tima iz sjevernog Londona...

Učitaj još novosti