31. 10. 2017 - 18:38
Sjećate se Realovog asa Gutija? Evo gdje je sada i čime se bavi
907
Shares
Sjećate se Realovog asa Gutija? Evo gdje je sada i čime se bavi

GENIJALNI VEZNJAK

Sjećate se Realovog asa Gutija? Evo gdje je sada i čime se bavi

31. 10. 2017 - 18:38
0
Shares

Real Madrid u prošlosti se neslavno odrekao nekih od svojih najbitnijih fudbalera.

Najbolji primjer je Jose Maria Gutierrez, poznatiji kao Guti. Rođen je u madridskom predgrađu, tamo je zaigrao fudbal, u Realu je o ovoj igri naučio sve, za klub odigrao blizu 400 utakmica, a onda naprosto ispraćen iz kluba bez trunke poštovanja – otjeran, prekrižen, zaboravljen.

A i sama njegova karijera bila je prepuna turbulencija, zapleta i raspleta, pokušaja na svim mogućim ofanzivnim pozicijama u timu, rokada i žrtava raznih vrsta. Svaki trener imao je za Gutija neki novi plan. A on je sve to trpio, mijenjao fudbalsku filozofiju poštujući želje trenera. Sve dok mu nije došlo do grla.

Otišao je iz Španije u suzama, pokušao oživjeti karijeru u Turskoj, igrao za Bešiktaš jednu sezonu, ali za veliki preokret već je prošao posljednji voz. Bio je zaštitni znak svog kluba, navijači su ga obožavali, a neki će i danas pustiti suzu kad se sjete kako je otjeran i zaboravljen.

Danas trenira u-19 tim Real Madrida tražeći novog sebe. Ponovo degradiran i na margini.

Međutim, njegova trenerska budućnost čini se blistavom. Osvojio je sve što se može osvojiti sa Realovom djecom (Ligu, Kup kralja i Ligu prvaka) te se polako probija među najtalentovanije trenere današnjice. Čak su se i mnogi klubovi u Primeri raspitivali za njega. Odbio je Alaves i Las Palmas jer vjeruje da će doći vrijeme kada će preuzeti prvu ekipu Reala. Čak se iz sjene spominje kao mogući nasljednik Zinedinea Zidanea...

Za sada će ostati i voditi u-19 tim, a ukoliko Santiago Solari dobije otkaz u Castilli, što je itekako izgledno, Guti će preuzeti ovu ekipu i tako biti korak bliže svom snu.

Učitaj još novosti