25. 10. 2017 - 23:13
"Estonija ima nekoliko dobrih rukometaša, ali smatram da smo...
907
Shares

BILAL ŠUMAN:

"Estonija ima nekoliko dobrih rukometaša, ali smatram da smo dovoljno kvalitetni da slavimo i u Talinu"

25. 10. 2017 - 23:13
0
Shares

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom protiv selekcije Estonije počela je kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj, a selektor BiH Bilal Šuman nije u potpunosti zadovoljan nastupom svog tima.

U prvom kolu kvalifikacione grupe 6, najbolji rukometaši BiH večeras su u dvorani ''Mirza Delibašić'' centra Skenderija savladali selekciju Estonije s 31:24, međutim Šumanovi izabranici nisu dobro igrali početkom drugog poluvremena protiv dosta slabije rangiranog protivnika.

Selektor je nakon meča rekao da je zadovoljan prvim poluvremenom, koje je selekcija BiH dobila s 18:10, ali da je veliki broj grešaka početkom drugog perioda igre dozvolio Estoncima da se približe na samo četiri gola zaostatka.

- Zadovoljan sam prvim poluvremenom, ali u drugom smo primili dosta laganih golova. Ipak, pobjedi ne treba gledati u zube, osvojili smo dva boda i sada se trebamo spremiti za novi meč protiv Estonije - izjavio je Šuman nakon meča.

Selektor naglašava da BiH želi četiri boda iz mečeva protiv Estonaca, ali svjestan je da će revanš u Tallinnu biti dosta teži.

- Vidjeli smo da Estonija ima nekoliko dobrih rukometaša, ali smatram da smo dovoljno kvalitetni da osvojimo četiri boda u ovom dvomeču. Mislim da su u ovoj selekciji naši najbolji igrači. Danas su svi iskoristili svoju šansu, najiskusniji su možda i uradili najviše, a na mlađima je da nastave njihov rad - rekao je Šuman i dodao da je večeras bilo lijepo vidjeti veliki broj gledalaca u Skenderiji.

Učitaj još novosti