16. 10. 2017 - 09:00
Barca spremila zemljotres na pijaci: Ovo su četiri mete, jedno...
907
Shares
Barca spremila zemljotres na pijaci: Ovo su četiri mete, jedno pojačanje je već kaparisano

GRIEZMANN UMJESTO COUTINHA

Barca spremila zemljotres na pijaci: Ovo su četiri mete, jedno pojačanje je već kaparisano

16. 10. 2017 - 09:00
0
Shares

Nakon odlaska direktora Raula Sanllehija, Barcelona pravi novu koncepciju u prelaznom roku. Pep Segura zajedno sa Robertom Fernandezom koji je glavni operativac, napravio je listu, tačnije skratio broj imena koje će Katalonci pratiti.

Philippe Coutinho ostaje prioritet, ali za juni, niko ozbiljan ne vjeruje da će ga Liverpool pustiti u januaru. Neymar ubjeđuje zemljaka da dođe u PSG, ali on bi radije u Barcelonu.

I to nije jedino ime, mada, kako kaže Guillem Balague, ako Liverpool bude postavljao nemoguće uslove, moguće je da bi novac od Coutinha mogao da bude uložen u Antoinea Griezmanna, odnosno da će Barca platiti klauzulu, a onda je na Francuzu da izabere.

Što se ostalih igrača tiče, sigurno je da će Kolumbijac Mina stići u klub, tu već postoji predugovor i ovaj momak bi mogao da od ljeta konkuriše za tim.

Barca cilja i slobodnog agenta Leona Goretzku, njemačkog reprezentativca žele i Juve i Bayern, najbliži su Bavarci, ali ako Katalonci uđu u trku, oni su svakako najprimamljivija destinacija.

I četvrti na listi je Seri, ali njega treba očekivati, samo ako ne stigne Coutinho. Ovaj Afrikanac je meta i Paris SG, Nica je tražila 40 miliona eura, ostao je na kraju iako se očekivalo da ga prodaju pošto nisu ušli u Ligu prvaka.

U svakom slučaju, Barcelona je spremila listu, mada u januaru je teško odraditi neki veliki transfer, pa bi sve ovo moglo da ostane za ljeto.

Učitaj još novosti