10. 10. 2017 - 08:24
Srbija u četvrtom šeširu: Orlove čeka paklena grupa na Mundijalu!
907
Shares
Srbija u četvrtom šeširu: Orlove čeka paklena grupa na Mundijalu!

NIJE ISKLJUČEN NI TREĆI ŠEŠIR

Srbija u četvrtom šeširu: Orlove čeka paklena grupa na Mundijalu!

10. 10. 2017 - 08:24
0
Shares

Pobjeda nad Gruzijom (1:0) sinoć na ''Rajku Mitiću'', ne samo da je donijela plasman reprezentaciji Srbije na Mundijal, već je dala priliku da se krene kalkulacijama u susret žrijebu grupa za Svjetsko prvenstvo.

Žrijeb je zakazan za 1. decembar u Moskvi, a prije toga gledaćemo i mečeve baraža u evropskoj zoni kvalifikacija, kada ćemo saznati i kompletnu listu učesnika Svjetskog prvenstva.

Iako još dosta toga treba da bude razjašnjeno do žrijeba, već sada je jasno da reprezentacija Srbije u najboljem slučaju može da se nađe u trećem šeširu.

Na žrijebu, 32 reprezentacije biće podijeljene u četiri šešira po osam selekcija, a na osnovu koeficijenata na FIFA rang listi za oktobar, koja će tek biti objavljena narednih dana, po završetku svih kvalifikacionih mečeva.

Onaj najjači, prvi šešir rezervisan je za domaćina Rusiju, kao i za još sedam najbolje rangiranih reprezentacija na zvaničnoj FIFA listi. Tu su, za sada, sigurni i Brazil, Njemačka, Poljska, Belgija, a ako ne bude iznenađenja u preostalim mečevima, tu će biti i Portugal, Argentina, Francuska.

Preliminarni izgled drugog šešira: Španija, Čile, Švajcarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Italija, Urugvaj.

Preliminarni izgled trećeg šešira: Hrvatska, Kostarika, Island, SAD, Tunis, Švedska, Senegal, Egipat

Preliminarni izgled četvrtog šešira: Iran, Srbija, Japan, Nigerija, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudi Arabija.

Dakle, ako neko od favorita koji se još nisu kvalifikovali kiksne na kraju kvalifikacija, oni koji su slabije rangirani moći će da računaju na uspon, tako bi i Srbija mogla u treći šešir.

Ipak, treba sačekati i epilog baraža, gde bi Srbiji odgovarala iznenađenja, odnosno pobjede slabije rangiranih reprezentacija. Ovdje je napravljena pretpostavka da Italija, Hrvatska, Švicarska (ili Portugal) i Švedska kroz baraž stignu do Mundijala.

Već sutra će svakako biti sve mnogo jasnije, a pogotovo poslije baraža.

 

Učitaj još novosti