27. 09. 2017 - 10:05
Šta se desilo velikoj legendi Uniteda nakon što je opsovao...
907
Shares
Šta se desilo velikoj legendi Uniteda nakon što je opsovao Fergusona?!

GARY NEVILLE OTKRIO

Šta se desilo velikoj legendi Uniteda nakon što je opsovao Fergusona?!

27. 09. 2017 - 10:05
0
Shares

Šta se desilo Garry Nevillu nakon što je rekao Fergusonu “j*bi se”? Kapiten Manchester United Gary Neville u karijeri je igrao samo za jedan  klub, a penzionisao se 2011. godine nakon što je upisao preko 400 nastupa u Premier ligi  pod vodstvom Sir Alex Fergusona.

Bivši desni bek sada je cijenjena ličnost na "Sky Sportsu" nakon neuspjelog aganžmana u Valenciji. Neville je osvojio osam naslova Premier lige kao igrač, kao i tri FA kupa i dva trofeja Lige prvaka.

Manchester United i Ferguson rastali su se 2013. godine, ali navijači se nadaju da će se dani slave vratiti pod vodstvom Jose Mourinha. Portugalski trener osvojio je Europa ligu i i Liga kup Engleske u svojoj prvoj sezoni na "Old Traffordu", a ove sezone je spreman upustiti se u borbu sa Manchester Cityem i Chelseajem za naslov prvaka Engleske.

Veliki škotski menadžer, poznat je po svojim anegdotama i šokantnim pričama, a također je bio poznat po tome kako su svi njegovi igrači obavezno morali sušiti kosu nakon treninga ili utakmice.

U izjavi koju je dao za Youtube kanal StrettyNewsTV, koji vodi navijač Manchester Uniteda, Neville je dugo govorio o svojoj karijeri na "Old Traffordu". Upitao ga je o najvećoj svađi u kojoj je učestvovao s Fergusonom a Neville je dao zanimljiv odgovor.

Neville je rekao da je znao da Ferguson mrzi kada ga bilo ko psuje i da je to strašna ideja, ali je ipak jednom tokom utakmice svom šefu rekao da “od*ebe”.

"Ferguson me je najviše naružio poslije utakmice u Lilleu. Tada sam mu tokom utakmice rekao da “od*ebe” a on je to čuo", rekao je Neville.

On je novčano kažnjen s oduzimanjem jedne sedmične plate a nakon utakmice Ferguson mu je očitao lekciju o ponašanju, te kako kaže, to mu je teže palo nego novčana kazna.

"Ponovo sam to učinio dan poslije u njegovom uredu, kada je došlo do svađe oko toga, a onda sam dobio kaznu nakon koje sam se promijenio. Dvije sedmice sam proveo na klupi, a odigrali smo četiri utakmice”, kroz smijeh je rekao Neville.

Učitaj još novosti