25. 09. 2017 - 09:15
ŠTA BI DANAS REKAO Nakon svega 45 minuta Fergie je tad rekao,...
907
Shares
ŠTA BI DANAS REKAO Nakon svega 45 minuta Fergie je tad rekao,

VELIKA GREŠKA SLAVNOG STRUČNJAKA

ŠTA BI DANAS REKAO Nakon svega 45 minuta Fergie je tad rekao, "nije dovoljno dobar"!

25. 09. 2017 - 09:15
0
Shares

Legendarni trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson tokom karijere radio je sjajan posao kada je u pitanju dovođenje pojačanja. 

Ferguson je veoma rijetko za veliki novac kupovao najveće zvijezde i na taj način gradio tim za narednu sezonu.

On je većinom za manje sume kupovao, na prvi pogled, srednje kvalitetne igrače, i iz njih izvlačio maksimum tek kad dođu u Manchester gdje su stasavali u svjetsku klasu i svrstavani u rang najskupljih i najkvalitetnijih.

Ipak, čak je i on znao napraviti grešku, a ova se moze svrstati sigurno među njegove najvece greske u karijeri, a to sve je sad i otkrio njegov bliski prijatelj Alastair Campbell.

Škotski stručnjak je jednom prilikom išao da posmatra Franka Riberyja, tada mladog i siroj javnosti nepoznatog 22-godišnjeg igrača Marseillea, ali je nakon samo 45 minuta kratko i jasno poručio da taj fudbaler nema kvalitet za Manchester United.  

"Alex je gledao Francka Riberyja, krilnog igrača Marseillea, ali na poluvremenu je odlučio da taj igrač nije dovoljno dobar za Manchester United", rekao je Campbell.

Bilo je to u februaru 2006. godine, samo nekoliko mjeseci prije nego što će se Ribery proslaviti na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Nakon toga je na ljeto 2007. godine Ribery ostvario transfer u Bayern Minhen za 25 miliona eura.

Sve ostalo je legenda...

Učitaj još novosti