26. 09. 2017 - 19:30
PRŠTI OD TALENTA: Donosimo kombiniranu U-23 momčad Reala i...
907
Shares
PRŠTI OD TALENTA: Donosimo kombiniranu U-23 momčad Reala i Borussije

PRED DERBI VEČERI

PRŠTI OD TALENTA: Donosimo kombiniranu U-23 momčad Reala i Borussije

Germanijak.hr
26. 09. 2017 - 19:30
0
Shares

Najzanimljivija utakmica večeri u Ligi prvaka je ona između Borussije Dortmund i Real Madrida. Radi se o momčadima koje spadaju među najatraktivnije u ovosezonskoj Ligi prvaka. Iako je Real kao dvostruki uzastopni osvajač natjecanja nominalni favorit, posljednjih godina utakmice ova dva kluba obilovale su golovima (zadnje dvije završile su rezultatom 2:2).

Također, obje ekipe u svojem kadru imaju neizmjerni potencijal, a mi vam donosimo idealnu postavu igrača Reala i Borussije starih najviše 23 godine.

S obzirom na to da na vratima obje ekipe ne stoji golman mlađi od 23 godine, potrebno je potegnuti do rezerva. Rezervni vratar Borussije je 20-godišnji Dominik Reimann, koji bi, zbog godina Romana Weidenfellera, prije trebao dobiti šansu u prvoj momčadi od Realovog 19-godišnjeg Luce Zidanea.

Na desnom beku starter u ovoj imaginarnoj formaciji je 23-godišnji Jeremy Toljan, polivalentni njemački reprezentativac, i nominalno lijevi bek, koji je ovog ljeta stigao iz Hoffenheima za 5 milijuna eura. Lijeva strana obrane rezervirana je za Thea Hernandeza, 19-godišnjeg lijevog beka koji je ovog ljeta za 30 milijuna eura stigao u Real iz gradskog rivala Atletica i za sada je upisao 3 nastupa za Los Blancose.

Na stoperskim pozicijama nalaze se 18-godišnji Francuz Dan-Axel Zagadou koji je za Borussiju upisao osam nastupa i Realov Jessus Valejo, 20-godišnjak kojeg je samo ozljeda spriječila da upiše službeni nastup za Madriđane.

U veznom redu iz snova nalaze se Julian Weigl iz Borussije te Mateo Kovačić i Dani Ceballos iz Reala. Weigl je 22-godišnjak koji je već upisao 96 nastupa za Žuto-crne, dok ih je Kovačić upisao 78, više-manje kao zamjenski igrač u momčadi Galacticosa. Ceballos ima 21 godinu, stigao je ovo ljeto iz Betisa za 16,5 milijuna eura, upisao četiri nastupa, a u prošlom kolu zabio i prva dva gola.

Na lijevom krilu nalazi se sjajni Marco Asessio, 21-godišnji Realov ofenzivac kojeg neki nazivaju „budućom Zlatnom loptom“. Za sada je za Real upisao 47 nastupa i zabio 14 pogodaka. Desno je sjajni 19-godišnjak Christian Pulisic, Amerikanac koji je za Borussiju za sada odigrao 63 utakmice, zabio 10 golova i upisao 14 asistencija.

Špica je rezervirana za 23-godišnjeg Maximilliana Philipa, koji je ovog ljeta stigao iz Freiburga za 20 milijuna već upisao osam nastupa i zabio četiri gola uz tri asistencije.

Što mislite kako bi završila ova momčad da se natječe u Ligi prvaka?

15064215614053

 

Učitaj još novosti