18. 04. 2024 - 16:07
Modrić nije htio biti cinkaroš za Kovačića, vidio je šta...
907
Shares
Modrić nije htio biti cinkaroš za Kovačića, vidio je šta Rudiger govori Luninu, pa više nije izdržao

Modrić nije htio biti cinkaroš za Kovačića, vidio je šta Rudiger govori Luninu, pa više nije izdržao

18. 04. 2024 - 16:07
0
Shares

Real Madrid plasirao se u polufinale Lige prvaka nakon što je sinoć poslije penala pobijedio Manchester City. U centru pažnje tokom penala našao se Luka Modrić koji s bijele tačke nije bio precizan, a kamera je kasnije snimila njegovu reakciju kada je Mateo Kovačić promašio penal.

Kraljevski klub je još jednom pokazao zbog čega je za mnoge jedan od najvećih klubova na svijetu, te da ga niko ne smije otpisivati bez obzira što su igrali protiv trenutno najbolje ekipe u svijetu fudbala.

Iako je Manchester City napadao tokom skoro svih 120 minuta na kraju je rezultat bio 1:1, a pobjednika i putnika u polufinale saznali smo nakon izvođenja penala.

Domaći su dobro počeli jer je Julian Alvarez pogodio prvi penal, a na Etihadu je sve "eksplodiralo" kada je nakon toga Ederson uspio da odbrani penal Luke Modrića.

Tada su Real svi otpisali, ali ponovo su napravili grešku. Penale za City promašili su Bernardo Silva i Mateo Kovačić što su Kraljevi žestoko kaznili i na kraju uspjeli da osiguraju plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi.

U centru pažnje posebno se našao penal koji je izveo Kovačić jer je kamera koja je bila iza igrače Reala uspjela da snimi da je Rudiger već znao gdje će hrvatski veznjak šutirati.

Njemački defanzivac je Luninu uporno pokazivao da će Kovačić šutirati u svoju lijevu stranu, te ga je Ukrajinac poslušao i na kraju uspio je da odbrani njegov penal.

Pored Rudigera odmah je bio i Modrić koji sigurno najbolje od svih poznaje Kovačića s kojim već godinama igra u reprezentaciji Hrvatske, te su nekada dijelili svlačionicu i u Real Madridu.

Međutim, iskusni veznjak nije htio biti cinkaroš i pred svima davati Luninu instrukcije u koju stranu će šutirati Kovačić.

Pojavila se i teorija da je on Rudigeru rekao gdje će Kovačić šutirati kako bi na kraju svi mislili da je Nijemac taj koji je pomogao Luninu. No, i Rudiger je igrao s Kovačićem nekoliko sezona u Chelseaju tako da takva teorija baš i ne pije vode.

Iako je Modrić bio miran tokom Kovačićevog penala i nije cinkao sunarodnjaka na kraju nije izdržao i proslavio je promašaj igrača Cityja, te je i Rudigeru čestitao što je Luninu dao prave instrukcije.

Za Kraljeve odmora nema s obzirom da ih već za vikend na stadionu Santiago Bernabeu očekuje El Clasico i okršaj protiv ljutog rivala Barcelone. Taj meč igra se u nedjelju s početkom u 21 sat.

Nakon toga će se Real posvetiti polufinalu Lige prvaka gdje nas čeka još jedan spektakl jer će Kraljevi igrati protiv Bayerna. Drugi polufinalni par čine PSG i Borussia Dortmund.

 

Učitaj još novosti