19. 09. 2017 - 08:43
Na pomolu novi slučaj "Pogba"? United gubi supertalenta, mogao...
907
Shares
Na pomolu novi slučaj

NE UČE NA GREŠKAMA

Na pomolu novi slučaj "Pogba"? United gubi supertalenta, mogao bi itekako zažaliti

19. 09. 2017 - 08:43
0
Shares

Manchester United odlično je započeo novu sezonu i s gradskim rivalom Cityjem je na vrhu Premiershipa. Četa Jose Mourinha još ne zna za poraz, ali problema ne nedostaje.

Poznato je da se Paul Pogba nije pridržavao ljekarskih uputa i sada će morati na duže odsustvo. Francuz je inače produkt akademije Crvenih đavola.

Poznata je priča kako je besplatno otišao u Juventus, pa je onda u rekordnom transferu greška ispravljena. Akademija je dala još dosta vrlo dobrih igrača, a posljednji u nizu je Angel Gomes.

Ovaj 17-godišnjak je rođen u Londonu, a bio je kapiten Engleske u mlađim selekcijama. Ujedno je najmlađi debitant u Unitedovom dresu, jer je na kraju prethodne sezone sa samo 16 godina i 263 dana upisao svoj prvi nastup za prvi tim.

Riječ je o velikom talentu kojem predviđaju blistavu budućnost. Ipak, na "Old Traffordu" imaju itekako razloga za zabrinutost jer su veliko interesovanje za Gomesa iskazali Juventus i Barcelona, tvrdi "The Sun".

Engleski mediji se s pravom pitaju da li će se Unitedu ponoviti isti slučaj kao i s Pogbom, kada je Francuz zbog izuzetno slabe minutaže napustio "Old Trafford" i potpisao za Juventus.  

Interesantno da supertalentovanom Gomesu ugovor sa Crvenim đavolima narednog ljeta, a još nije poznato da li će ga i produžiti...

Učitaj još novosti