10. 09. 2017 - 12:54
Raul? Casillas? Ne, ovog igrača je Real najviše osramotio i...
907
Shares
Raul? Casillas? Ne, ovog igrača je Real najviše osramotio i bez poštovanja otjerao iz kluba

GUTI

Raul? Casillas? Ne, ovog igrača je Real najviše osramotio i bez poštovanja otjerao iz kluba

10. 09. 2017 - 12:54
0
Shares

Real Madrid u prošlosti se neslavno odrekao nekih od svojih najbitnijih fudbalera. Sjećate se vjerovatno Raula Gonzaleza? Nije bolje prošao ni Iker Casillas? Teško se otrgnuti utisku da su "kraljevi" mogli biti malo korektniji u oproštaju.

Najbolji primjer je ipak Jose Maria Gutierrez, poznatiji kao Guti. Rođen je u madridskom predgrađu, tamo zaigrao fudbal, u Realu je o ovoj igri naučio sve, za klub odigrao blizu 400 utakmica, a onda naprosto ispraćen iz kluba bez trunke poštovanja – otjeran, prekrižen, zaboravljen.

A i sama njegova karijera bila je prepuna turbulencija, zapleta i raspleta, pokušaja na svim mogućim ofanzivnim pozicijama u timu, rokada i žrtava raznih vrsta. Svaki trener imao je za Gutija neki novi plan. A on je sve to trpio, mijenjao fudbalsku filozofiju poštujući želje trenera. Sve dok mu nije došlo do grla.

Otišao je iz Španije u suzama, pokušao oživjeti karijeru u Turskoj, igrao za Bešiktaš jednu sezonu, ali za veliki preokret već je prošao posljednji voz. Bio je zaštitni znak svog kluba, navijači su ga obožavali, a neki će i danas pustiti suzu kad se sjete kako je otjeran i zaboravljen.

Danas trenira djecu u Madridu tražeći novog sebe. Ponovo degradiran i na margini. Možda ipak sprema neki veliki povratak i posljednju riječ...

Učitaj još novosti