09. 09. 2017 - 15:13
Najveća glupost u istoriji: Ponudili im ponajboljeg igrača...
907
Shares
Najveća glupost u istoriji: Ponudili im ponajboljeg igrača svih vremena za sitniš, a oni odbili

NISU ŽELJELI ZIDANEA

Najveća glupost u istoriji: Ponudili im ponajboljeg igrača svih vremena za sitniš, a oni odbili

Ba.n1info.com
09. 09. 2017 - 15:13
0
Shares

Velike greške u procjenama fudbalera se dešavaju i danas vjerovatno češće nego prije. Tržište je ''poludjelo'', cijene su astronomske i svako malo se pojavi neka informacija o rekordima i potencijalnim rekordima, stotinama miliona eura, pregovorima i dogovorima na transfer pijaci.

No, pored potpuno poremećih vrijednosti u svijetu današnjeg fudbala, najveću grešku koju je jedan klub ikada napravio ipak ''izvlačimo'' iz jednog drugog vremena. Desilo se to sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća kada je engleski Blackburn napravio nešto zbog čega se u ovom klubu i danas crvene.

Oni su, naime, odbili da za sitan novac dovedu jednog od najboljih igrača svih vremena Zinedinea Zidanea. Bili su jaki, imali su prostora za manevre, ali za ovakvu grešku - nisu. Posebno interesantan bio je komentar tadašnjih čelnika ovog bivšeg prvaka Engleske koji su kazali da imaju Tima Sherwooda i da im Zinedine Zidane ne treba iako je već tada bilo jasno da je Francuska dobila maga koji će ostaviti neizbrisiv trag u historiji svjetskog fudbala.

zidane

Ostalo je već historija. Otišao je u Juventus, pa u Real gdje se profilisao u legendu, a danas ovaj klub sjajno vodi s klupe, osvaja pehare i nastavlja pričati jednu od najuspješnijih fudbalskih priča. Blackburn je, pak, odavno ispao iz Premiershipa i svoju historiju piše u drugoj engleskoj ligi.

Učitaj još novosti