09. 09. 2017 - 13:43
5 igrača za koje je Ronaldo 2015. prognozirao da će vladati...
907
Shares
5 igrača za koje je Ronaldo 2015. prognozirao da će vladati Evropom: Evo gdje su sada!

DEPAY PONAJVIŠE PODBACIO

5 igrača za koje je Ronaldo 2015. prognozirao da će vladati Evropom: Evo gdje su sada!

09. 09. 2017 - 13:43
0
Shares

Memphis Depay je briljirao u dresu PSV-a, a onda ga je Louis van Gaal doveo na "Old Trafford" za čak 31 milion funti. Holandski stručnjak bio je uvjeren da će njegov zemljak postati nova zvijezda Crvenih đavola, ali to baš i nije tako bilo.

Iako je ostvario jedan od najvećih transfera ovog desetljeća, Depay je brzo pao u zaborav i većinom je grijao klupu. Mnogi, uključujući i samog Cristiana Ronalda, hvalili su mlado pojačanje i vjerovali su da će postati zvijezda na "Old Traffordu", ali 21-godišnjak nije uspio napraviti toliki utjecaj nakon dvije razočaravajuće sezone.

2015. godine je Cristiano Ronaldo predložio pet igrača koji su bili predodređeni za velike stvari i gledajući sada, neki od njegovih izbora nisu uspjeli ispuniti velika očekivanja, s tim da je Memphis bio najbolji na toj listi.

Igrači kao što su Eden Hazard, Paul Pogba i Neymar su napravili velike i bolje stvari sa svojim uglednim klubovima.

Cristiano je 2015. spomenuo ove igrače iznad: “Vidite mnoge igrače s velikim potencijalom, napomenut ću, naprimjer, Martin Odegaard iz Madrida, njemu je još 16 godina, ali možete vidjeti da je vrlo dobar igrač.”

Ronaldo je pohvalio Hazarda, Pogbu i Neymara, baš kao i Unitedovu propalu zvijezdu Memphis Depaya, koji je sada u Lyonu:

“Hazard je još jedan primjer, Manchesterov Depay je također dobar igrač, Pogba i možda Neymar”, izjavio je za BT Sport.

Evo i tog brilijantnog razgovora s Ronaldom, gdje govori o Messiju, Jose Mourinhu i drugima.

Učitaj još novosti