02. 09. 2017 - 18:17
Hamiltonu pole position u dramatičnim kvalifikacijama, Ferrari...
907
Shares
Hamiltonu pole position u dramatičnim kvalifikacijama, Ferrari potpuno podbacio

VN ITALIJE

Hamiltonu pole position u dramatičnim kvalifikacijama, Ferrari potpuno podbacio

02. 09. 2017 - 18:17
0
Shares

Lewis Hamilton osigurao je rekordni 69. pole position u karijeri u posljednjim trenucima kišnih kvalifikacija u Monzi, a zahvaljujući Red Bullovim kaznama u prvom startnom redu pridružit će mu se Lance Stroll u Williamsu.

Kvalifikacije su trajale samo nekoliko minuta kad se u Q1 razbio Romain Grosjean u Haasu i izazvao prekid, a do nastavka kvalifikacija čekali smo gotovo tri sata.

U posljednjim trenucima kvalifikacija Red Bullovi vozači Verstappen i Ricciardo srušili su Hamiltonovo najbrže vrijeme, ali Britanac uzvraća udarac i u svom posljednjem pokušaju popravlja Verstappenovo vrijeme za više od sekundu i osvaja osmi pole position u sezoni i 69. u karijeri čime je nadmašio Michaela Schumachera.

Verstappen i Ricciardo neće moći iskoristiti ove sjajne rezultate kvalifikacija, jer su kažnjeni zbog promjena elemenata pogonske jedinice.

Mlade zvijezde Stroll i Ocon kvalificirali su se na četvrto i peto mjesto ispred Bottasa u Mercedesu i dvaju Ferrarija Raikkonena i Vettela koji su kasnili oko dvije i pol sekunde za Hamiltonom.

Massa je upotpunio dobar dan za Williams kojem posljednjih godina ne odgovaraju kišni uvjeti i kvalificirao se na deveto mjesto, a Vandoorne je bio brži od Alonsa i plasirao se u Q3 gdje je bio 10. najbrži.

 

Učitaj još novosti