31. 08. 2017 - 12:31
OVA VIJEST SE ČEKALA: Mayweather i McGregor oborili rekord...
907
Shares
OVA VIJEST SE ČEKALA: Mayweather i McGregor oborili rekord svih rekorda

NAJPRODAVANIJI MEČ

OVA VIJEST SE ČEKALA: Mayweather i McGregor oborili rekord svih rekorda

31. 08. 2017 - 12:31
0
Shares

Govorilo se o odličnih gotovo pet miliona, pa o loših 2.6, da bi Dana White u utorak u javnost izašao s brojkom od nevjerojatnih 6.5 miliona prodanih PPV prijenosa za meč između Conora McGregora i Floyda Mayweathera koji se protekli vikend održao u Las Vegasu.

Iako za sada nema nikakvih službenih brojki, predsjednik UFC-a je vrlo vjerojatno jako dobro obaviješten o podatku koji određuju uspjeh čitavog projekta. Otkrio ga je u razgovoru sa Snoop Doggom i Urijahom Faberom tokom posljednje epizode njegove “Contenders serije”. Navodno se, prema pisanju MMAFightinga, radi o ukupnoj brojci koja podrazumijeva čitav svijet, a ne samo Sjevernu Ameriku.

Ako su ove brojke istinite, radi se o najprodavanijem boksačkom meču u historiji. Podsjećamo, meč između Pacquiaoa i Mayweathera je prodan u 4.6 miliona primjeraka u SAD-u, odnosno 5.5. ukupno u svijetu.

PPV prijenos je u SAD-u koštao nevjerojatnih 99 dolara, a ta je brojka bila znatno niža u drugim zemljama. Osim od PPV usluge, Mayweather i McGregor su bogatstvo zgrnuli i na ulaznicama koje su koštale od gotovo 3000 pa sve do gotovo 100 hiljada dolara, prenosi Fightsite.hr. Tu su naravno i prihodi od marketinga, prodaje TV prava i “merchandisinga”…

U svakom slučaju ovo bi prema svemu sudeći mogao i trebao biti finansijski najisplativiji boksački meč u historiji.

Učitaj još novosti