23. 08. 2017 - 12:55
SKANDAL POTRESAO UFC Jon Jones pao na doping testu
907
Shares
SKANDAL POTRESAO UFC Jon Jones pao na doping testu

UFC 214

SKANDAL POTRESAO UFC Jon Jones pao na doping testu

Fightsite
23. 08. 2017 - 12:55
0
Shares

Sreća nije trajala dugo za Jona Jonesa. Novopečeni stari UFC prvak pao je na doping testu uoči UFC-a 214!
 
Vijest je potvrdio UFC objavom na svojim službenim stranicama. Prema pisanju nekih medija, UFC će uzeti pojas Jonesu i vratiti ga prvotnom vlasniku – Danielu Cormieru. Predsjednik UFC-a Dana White demantirao je tu informaciju te je ESPN-u rekao da kompanija još uvijek nije donijela odluku o tome.
 
Prema do sada poznatim informacijama, Jones je pao na testu koji je uzet poslije vaganja za UFC 214, odnosno 28. maa, potvrdila je USADA-a. Navodno je kod kontroverznog borca u tijelu pronađen steroid turinabol, za koji će je propisana suspenzija od najmanje dvije godine, odnosno, duža suspenzija za prijestupnike koji su “ponavljači”.

Jones je pao na doping testu i uoči UFC-a 200, a tada je suspendiran na godinu dana. U tijelu su mu pronađeni clomiphene i letrozol. Kasnije se branio da je koristio pilule za potenciju.
 
S obzirom da je meč u Anaheimu regulirala Atletska komisija Kalifornije, i oni su se oglasili…
 
“Atletska komisija Kalifornije obaviještena je o padu Jona Jonesa na doping testu i trenutačno se bavi tim slučajem. Komisija će čitavoj stvari pristupiti vrlo pažljivo i poduzet ćemo sve mjere kako bi što kvalitetnije analizirali slučaj. Kao i svi borci i gospodin Jones ima svoja prava i Komisija će zajedno s USADA-om raditi na tome da dobije sve potrebne informacije”, stoji u izjavi.

Učitaj još novosti