21. 08. 2017 - 23:03
Everton vodio i imao igrača više i na kraju prezadovoljan bodom
907
Shares
Everton vodio i imao igrača više i na kraju prezadovoljan bodom

PREMIERSHIP

Everton vodio i imao igrača više i na kraju prezadovoljan bodom

21. 08. 2017 - 23:03
0
Shares
Everton je s igračem više prokockao prednost protiv Manchester Cityja i na Etihadu odigrao 1:1.
 
Iako bi im pobjeda na Etihadu dala samopouzdanja uoči uzvrata u Europskoj ligi u Splitu protiv Hajduka , teško da bi Koeman i njegovi igrači uoči susreta odbili 1:1 kod momčadi koja je jedan od favorita za naslov prvaka. Međutim, prikazano na terenu ih nikako ne može zadovoljiti...
 
U odnosu na prošlotjednu utakmicu s Hajdukom, trener Evertona je iz prve postave izostavio Martinu, Klaassena, Mirallasa i Lookmana, a igrali su treći stoper Jagielka, desni bek Holgate te mladi veznjaci Calwert-Lewin i Davies.
 
Unatoč fantastičnim prilikama Cityja (Otamendi, dva puta Agüero i Silva koji je pogodio vratnicu), Everton je poveo u 35. minuti pogotkom Waynea Rooneya . Brza akcija po desnoj strani rezultirala je asistencijom  Calvert-Lewina Rooneyu, a legendarni je napadač zabio uz malu pomoć nespretnog Edersona. Napadaču je to bio 12. pogodak protiv Cityja i 200. u Premier ligi! U povijesti prvenstva samo je Alan Shearer bolji od njega s 260 postignutih golova.

Situacija se dodatno zakomplicirala za City u 43. minuti kada je Kyle Walker u samo nekoliko minuta dobio dva žuta kartona.

A unatoč igračkoj prednosti u drugom poluvremenu, Everton je bio inferiorniji i City je do kraja zasluženo uspio stići do pogotka. Štoviše, bilo bi potpuno zasluženo i da su uspjeli postići i koji pogodak više za slavlje... Strijelac za 1:1 je bio Raheem Sterling koji je sjajnim udarcem savladao Pickforda koji je samo nekoliko minuta ranije skinuo zicer Danilu.

Muhamed Bešić je u 90. minuti zamijenio Rooneya.

Učitaj još novosti