19. 08. 2017 - 15:56
Njemački navijači protestiraju protiv Saveza i Kineza: Jeb* se...
907
Shares
Njemački navijači protestiraju protiv Saveza i Kineza: Jeb* se DFB!

TRANSPARENTIMA SVE REKLI

Njemački navijači protestiraju protiv Saveza i Kineza: Jeb* se DFB!

19. 08. 2017 - 15:56
0
Shares

U petak navečer utakmicom Bayerna i Bayera (3:1) otvorena je nova sezone Bundeslige.

No osim nekih rekorda, video tehnologije i nevremena koje je odgodilo početak drugog poluvremena, utakmica je bila zapažena i po protestu i jednih i drugih navijača protiv Njemačkog nogometnog saveza (DFB).

Na transparentima je pisalo: "J**i se, DFB", a navedeni su i razlozi.

Navijači smatraju da se savez ne pridržava propisa 50+1, odnosno da nIko ne može biti većinski vlasnik kluba Bundeslige, smatraju da je savez korumpiran, a prigovaraju i zbog disciplinskih propisa, previše šoua u poluvremenu i marketinga previše okrenutog inozemstvu.

Sukob navijača i saveza u Njemačkoj je velik. Konkretno, smeta ih što se dopustilo kineskoj momčadi s igračima mlađima od 20 godina takmičenje u 4. ligi, što prvak 4. lige ne ide direktno u treću nego tek mora igrati doigravanje, te što su utakmice sve više predstave, sa šouom na otvaranju, u poluvremenu, muzikom uživo...

No najveći je razlog borbe i protesta strog propis saveza, koji zbog transparenata "J**i se, DFB" ili "Red Bull treba tresnuti" zatvara tribinu, dok je na redovnom sudu za takvu poruku kazna minimalna. 

Također, prilikom prekršaja, kažnjava se cijela skupina, iako su samo pojedinci napravili izgred ili sudjelovali u njemu, piše Goal. Navijači smatraju nepravednim da većina nadrapa zbog manjine.

Učitaj još novosti