18. 08. 2017 - 09:35
Manchesterov ključni igrač, zaustavio Messija i Ronalda, a...
907
Shares
Manchesterov ključni igrač, zaustavio Messija i Ronalda, a živio je od - pražnjenja telefonskih govornica!

ERIC BAILLY

Manchesterov ključni igrač, zaustavio Messija i Ronalda, a živio je od - pražnjenja telefonskih govornica!

GOAL
18. 08. 2017 - 09:35
0
Shares

Eric Bailly (23) ulazi u svoju drugu sezonu kao defanzivac Manchester Uniteda, a britanski Telegraph donio je priču kako je taj reprezentativac Obale Slonovače u djetinjstvu u domovini zarađivao - prazneći telefonske govornice!?

Kao tinejdžer u glavnom gradu Abidjanu, nakon što je završio školu, obilazio bi govornice i vadio iz njih kovanice, te tako zarađivao džeparac. Te potom odlazio na probe u razne klubove, u želji da mu se ostvari san i postane profesionalni nogometaš.

" U Africi mnogi žive u puno težim uvjetima, ali istina je da sam počeo raditi kao dječak."

"Imao sam sreću da mi je otac mogao pomagati, ali svejedno sam morao raditi. Imao sam program prema kojem bih nakon popodnevnog treninga ispred kuće radio razne stvari, a pražnjenje kovanica iz govornica bio mi je jedan oblik zarade. Znate, ne možete se uvijek osloniti samo na roditelje. Oni su mi uvijek pomagali, ali morao sam raditi nešto ekstra kako bih si priuštio neke stvari koje sam želio."

Bailly je zbog suspenzije propustio finale Europske lige, ali igrao je važnu ulogu. Ima je i sad kad Jose Mourinho vjeruje da pojačanju od 30 miliona funti Victoru Lindelofu treba vremena, Marcos Rojo zbog povrede je van stroja skoro do kraja godine, Chris Smalling nije u prvom planu, a Phil Jones stalno je načet povredama.

Nahvalili su ga John Terry, Walter Samuel, Pepe...

“Veliki igrači koje jako poštujem. A imam sreće i da učim od Mourinha."

Iako je sanjao da bude kao Didier Drogba, brzo je shvatio da mu je budućnost u odbrani. I onda je počeo proučavati Sergija Ramosa.

"Pokušavao sam igrati kao napadač, iako to nisam, a onda sam počeo puno gledati Ramosa."

Iz Afrike je stigao u Europu kao 16-godišnjak, u Španiju. Uočen je na jednom od kampova za talentiranu afričku djecu u Burkini Faso, ali je papire i debi za Espanyol čekao dvije godine.

“Bilo je teško napustiti najbliže, ali moraš cijeniti vrijednosti koje te čekaju. Donio sam čvrstu odluku što želim i zato sam sam došao u Španiju."

I već u trećoj utakmici za Espanyol, Bailly je bio odličan protiv Lea Messija! Preselio se u Villarreal, gdje je u pobjedi nad Realom 1:0 u novembru 2015. zapao Mourinhu za oko. Dakako, čuvao je Cristiana Ronalda.

Učitaj još novosti