18. 08. 2017 - 08:51
Najskuplji tinejdžer svijeta izbačen iz prve ekipe: "Ne...
907
Shares
Najskuplji tinejdžer svijeta izbačen iz prve ekipe:

DA LI ODLAZI U PSG?

Najskuplji tinejdžer svijeta izbačen iz prve ekipe: "Ne kažnjavamo ga, nego štitimo"

18. 08. 2017 - 08:51
0
Shares

Monaco večeras nastavlja pohod na odbranu naslova prvaka Francuske koji će biti izuzetno težak. Naime, Kneževi su ostali bez nekih bitnih igrača, a PSG je već sada stvorio izuzetno moćan stroj.

Aktuelni prvak u okviru 3. kola gostuje kod Metza, a bit će itekako oslabljen neigranjem svog najskupljeg i ponajboljeg igrača Kyliana Mbappea. 

Naime, prema tvrdnjama cijenjenog "L`Equipea" i drugih vodećih sportskih medija, Mbappe je samo na korak do prelaska u PSG za iznos koji će srušiti nove rekorde.

Ipak, u Kneževini tvrde da 18-godišnjak ne ide nigdje, a sumnje je podgrijao trener Leonardo Jardim izbacivši van tima Mbappea pred ovo važno gostovanje.

Podsjećamo, Mbappe je prošlo kolo i duel s Dijonom počeko na klupi za rezerve.

Borussia je zbog Barcelone suspendovala Ousmane Dembelea, izgleda da će slično postupiti i Liverpool u slučaju Coutinha, a u Monacu tvrde da Mbappe nije kažnjen. 

"Nikada ne kažnjavamo igrače. Štitimo je bolja riječ. Pored toliko stvari koje se događaju oko 18-godišnjeg klinca, naša je odgovornost da ga zaštitimo", rekao je Jardim. 

"Kylian nije na 100 posto. Nije u najboljoj formi, ali to se i očekuje od tako mladog igrača. Pa i vi novinari, da vam sutra neki medij ponudi 15 puta veću plaću, ne biste tako dobro tipkali po tastaturi", dodao je francuski trener. 

Nama sada samo preostaje da sačekamo i rasplet ovo slučaja...

Učitaj još novosti