15. 08. 2017 - 15:21
Apsolutni raspad sistema: Kraj prelijepe makedonske bajke
907
Shares
Apsolutni raspad sistema: Kraj prelijepe makedonske bajke

RUSKI PODUZETNIK DIGAO RUKE

Apsolutni raspad sistema: Kraj prelijepe makedonske bajke

15. 08. 2017 - 15:21
0
Shares

Vardar, jedno od najvećih iznenađenja kvalifikacija Lige prvaka, doživio je težak udarac. Makedonski klub na kraju sezone ostaje bez vlasnika, ruskog poduzetnika Sergeja Samsonenka. U samo nekoliko sedmica Vardar je od najljepše priče kvalifikacija stigao do samog dna...
 
Rus se odlučio povući nakon što je javnost burno reagirala kada je za utakmicu play-offa Europske lige protiv Fenerbahčea drastično povećao cijene ulaznica. Samsonenko je stavio cijene ulaznica od 30 do 50 eura, a nakon što su ga navijači i mediji napali, odlučio se povući. Ne samo iz nogometnog kluba, već i iz rukometnog kojeg je doveo do vrha Europe ove godine. 
 
"Nikad me ništa u životu nije pogodilo kao kritike u posljednjih nekoliko dana. Odlučio sam, odluka je bila teška, ali ja više neću ulagati u nogometni i dva rukometna kluba. Ovo je moja posljednja sezona u Makedoniji. Nijedna cijena ulaznica ne može se mjeriti s novcem kojeg sam uložio u makedonski nogomet, rukomet i tenis"
, rekao je Samsonenko.
 
Dodao je da će klubove u odličnom finansijskom stanju i sa svim trofejima vratiti starim vlasnicima, a da će ulaznice za Fenerbahče koštati samo pet eura. 

Vlasnik lanca sportskih kladionica "BetCity" postao je gazda nogometnog Vardara u januaru 2014. godine na javnom nadmetanju za svega 81 hiljadu eura. Klauzulom u ugovoru obvezao se da će u klub godišnje ulagati minimalno 1,5 miliona eura, piše Index.hr.
 
Novi udarac Vardar je doživio danas, samo dva dana prije utakmice protiv Fenerbahčea. Goce Sedloski, trener kluba, odlučio se povući.
 
"Donio sam odluku. To se nije dogodilo preko noći, htio sam otići još kad smo ispali od Kopenhagena. Ipak, poraz od Škendije me još više pogodio. Hvala svima u klubu i sretno protiv Fenerbahčea", poručio je bivši igrač Dinama.

Učitaj još novosti