15. 08. 2017 - 13:43
Wenger u hvalospjevima o bh. tenku: On je dokaz moje teorije!
907
Shares
Wenger u hvalospjevima o bh. tenku: On je dokaz moje teorije!

ODUŠEVLJEN KOLAŠINCEM

Wenger u hvalospjevima o bh. tenku: On je dokaz moje teorije!

15. 08. 2017 - 13:43
0
Shares

Iz dana u dan hvalospjevi stižu na račun Seada Kolašinca. Impresionirao je u dvoboju engleskog Superkupa protiv Chelsea, u kojem je njegov Arsenal slavio 2:1, a on je bio strijelac te je proteklog vikenda odlično igrao na otvaranju premierligaške sezone u dvoboju protiv Leicestera. Topnici su pobijedili 4:3, a bh. reprezentativac je upisao jednu asistenciju. 

"Njegove igre pokazuju da je dobro prihvaćen u Arsenalu. Dokaz je da se na tržištu i dalje može dovesti dobar igrač besplatno", vjeruje Wenger kojemu je Kolašinac stigao kao slobodan igrač nakon što mu je 31. juna istekao ugovor sa Schalkeom. 

Očekuje sada Arsenal teški dvoboji protiv Stokea i Liverpoola u gostima, prije nego što ponovno krenu utakmice nacionalnih vrsta odnosno kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Kolašinca i ostatak reprezentacije BiH već 31. avgusta očekuje neugodno gostovanje na Cipru, dok četiri dana kasnije Zmajevi igraju protiv Gibraltara, ponovno u gostima. 

Sutra će selektor Mehmed Baždarević objaviti popis nogometaša na koje računa, a okupljanje je predviđeno na Cipru 28. avgusta. BiH se nalazi na trećem mjestu s 11 bodova u skupini H nakon odigranih šest utakmica, dok je na vrhu Belgija sa 16 i na drugom mjestu Grčka s 12 osvojenih bodova.

Još se igraju četiri utakmice kvalifikacija, prvo mjesto donosi direktan plasman na SP, a drugo osigurava play-off. 

Učitaj još novosti