15. 08. 2017 - 13:41
Bonucci: Ovo je pravi razlog prelaska u redove Rossonera!
907
Shares
Bonucci: Ovo je pravi razlog prelaska u redove Rossonera!

BIO NEPOŽELJAN U TORINU

Bonucci: Ovo je pravi razlog prelaska u redove Rossonera!

15. 08. 2017 - 13:41
0
Shares

Ovo je ljeto ponudilo ne samo rekordni transfer svih vremena (Neymar), nego i nekoliko posve iznenađujućih prijelaza nogometaša.

Prvi je, prije Neymara, svakako bio onaj Leonarda Bonuccija iz Juventusa u Milan. Imao je ponajbolji svjetski branič jake ponude iz Engleske (Manchester City, Chelsea), ali otišao je k ljutitom rivalu. I odmah dobio kapitensku traku (iako ju je klub uoči produženja ugovora obećao Donnarummi!?).

Malo po malo izlaze u javnost razlozi šokantne Bonuccijeve odluke. Tako je sada italijanskim medijima otkrio:

"Čuo sam da govore da sam ja htio ići u Milan i moram reći da to nije u potpunosti istina. Juventus i Allegri su napravili jasne izbore i dali mi do znanja da više ne računaju na mene."

"Imao sam druge ponude, ali sam izabrao Milan i sretan sam zbog toga. Naravno da bih ostao u Juventusu da su oni to htjeli i oni su najzaslužniji što sam danas na San Siru."

"Sve je počelo u Portu kada sam bio kažnjen i ostao sam na tribinama, ali i prije toga je bilo nekih incidenata. Nadam se da ću u Milanu uspjeti kao što je Pirlo uspio kada je došao u Juve. Allegriju ne zamjeram ništa. Ukoliko budemo ponovo sarađivali, u redu. Profesionalci smo i tako se ponašamo. Barem ja..."

Učitaj još novosti