05. 07. 2017 - 15:17
ĐOKOVIĆ I FEDERER ZAJEDNIČKOG STAJALIŠTA: Novo ATP pravilo se...
907
Shares
ĐOKOVIĆ I FEDERER ZAJEDNIČKOG STAJALIŠTA: Novo ATP pravilo se treba primjenjivati i na Wimbledonu!

Wimbledon

ĐOKOVIĆ I FEDERER ZAJEDNIČKOG STAJALIŠTA: Novo ATP pravilo se treba primjenjivati i na Wimbledonu!

05. 07. 2017 - 15:17
0
Shares

Srpski teniser Novak Ðoković i Švajcarac Roger Federer pozvali su organizatore Wimbledona da promijene pravila nakon što su im na startu trećeg Grand Slama protivnici predali meč zbog povreda.

Ðokoviću je poslije samo 40 minuta otkazao meč Slovak Martin Kližan 6:2, 2:0, dok je tri minuta više na terenu proveo Federer kada mu je predao Ukrajinac Aleksandr Dologopolov 6:3, 3:0. ATP je od ove godine uveo pravilo da igrač neće ostati bez novčane nagrade ukoliko preda prije početka meča (tada "laki luzer" dobija mjesto), s tim da ono ne važi na Grand Slamovima, što bi moralo da se primijeni prema mišljenju Ðokovića i Federera.

"U svlačionici smo se šalili da bismo trebali da treniramo na centralnom terenu. Takve stvari morale bi da se riješe. Novo pravilo ATP-a dozvoljava igračima da plasmanom u glavni žrijeb uzmu ono što zaslužuju, ali moraju da pruže šansu da igra onom koji može", rekao je Ðoković, a prenosi BBC.

Sličnog mišljenja je Federer, nakon što je poslije dva dana na Wimbledonu otkazalo osam učesnika, sedam u muškoj konkurenciji, među kojima je i Janko Tipsarević, i jedan u ženskom singlu.

"Vječito pitanje je da li meč treba da počne? Samo igrač može da odgovori na njega. Mnogi misle da zaslužuju mjesto, iako fizički nisu spremni. Grand Slamovi moraju da razmisle da primjene ATP pravilo, onda ne bi pola igrača predavalo mečeve", poručio je Federer. Poenta leži u tome da poraženi u prvom kolu Wimbledona zaradi 35.000 funti, ali samo ako izađe na teren.

Učitaj još novosti