03. 07. 2017 - 18:04
GALA U ISTANBULU: Ovako je Poturak poražen od Grka Armenatzoglua
907
Shares
GALA U ISTANBULU: Ovako je Poturak poražen od Grka Armenatzoglua

BH Machine

GALA U ISTANBULU: Ovako je Poturak poražen od Grka Armenatzoglua

03. 07. 2017 - 18:04
0
Shares

Dževad Poturak je proteklog vikenda na World Thai Boxing Champions Night II priredbi u Istanbulu izgubio od Grka Antoniosa Armenatzoglua. “BH Machineu” je to bio sedmi uzastopni poraz pa ne čudi da je nakon meča razočaran ustvrdio da bi mu idući nastup mogao biti onaj posljednji.

“Ispred mene je još jedan težak meč, a da budem iskren, imam dogovorene nastupe do kraja godine, ALI AKO izgubim ovaj sljedeći meč ZAVRŠIT ću karijeru”, poručio je Poturak.

Kako je Poturak izgledao protiv Armenatzoglua pogledajte na videu ispod teksta koji prikazuje čitavu priredbu. Dojam je kako Poturak ovaj dvoboj nije shvatio dovoljno ozbiljno. Sama fizička forma je bila kudikamo lošija nego ona od prije par mjeseci i meča protiv Mladena Brestovca na FFC-u u Ljubljani. “BH Machine” je bio spor i predvidiv, a agilniji Grk je prije svega radom nogu i brzim ulascima i izascima bio nerješiva zagonetka za Sarajliju.

Poturku se prvi puta brojalo samo 37 sekundi prije kraja prve runde nakon desnog swinga koji mu je odsjeo na bradi. Dževad se uspio oporaviti i preživjeti dionicu do kraja iako mu je sudac u još jednom navratu, na samom kraju runde, ponovno morao brojati. Do kraja meča je uspio ostati na nogama uz pomoć ogromnog iskustva koje posjeduje, no protiv agilnog Grka nije uspio napraviti gotovo ništa.

Dvoboj bosanskohercegovačke legende i Grka pogledajte od 1:12:00.

 

Učitaj još novosti