07. 06. 2017 - 19:39
BOKSERSKI SPEKTAKL DRUGI DIO: Najveća borba decenije imaće...
907
Shares
BOKSERSKI SPEKTAKL DRUGI DIO: Najveća borba decenije imaće svoju reprizu do kraja godine?!

Sastanak je ove nedjelje

BOKSERSKI SPEKTAKL DRUGI DIO: Najveća borba decenije imaće svoju reprizu do kraja godine?!

07. 06. 2017 - 19:39
0
Shares

Entoni Džošua i Vladimir Kličko odradili su svoje prije mjesec dana i svijet se okrenuo sljedećem bokserskom spektaklu - meču Genadija Golovkina i Saula Alvareza, koji će biti održan 16. septembar u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Fanovi su jedva dočekali okršaj dva najbolja srednjaša na svijetu.

Neporaženi Golovkin (37-0) i Alvarez (49-1-1), kojem je jedini poraz u karijeri zadao Flojd Mejveder Džunior, ipak bi mogli da padnu u drugi plan pošto je u srijedu odlučeno da se održi revanš prvaka Džošue i dugogodišnjeg vladara teške kategorije Klička.

"Revanš će se održati ako Bernd Boente i Vladimir Kličko ne odluče suprotno na sastanku ove nedjelje", rekao je menadžer i promoter Edi Hern. "U sljedeće dvije sedmice ćemo razmotriti sve mogućnosti i vidjeti šta dolazi u obzir, a šta ne. Takođe ćemo malo vidjeti i gdje bi se meč mogao održati. Ali što se nas tiče, sljedeći meč je s Kličkom", dodao je on.

Prvi izazivač je sjajni Bugarin Kubrat Pulev, ali IBF je Džošui dozvolio revanš s Kličkom ukoliko se meč održi prije 2. decembra. Pulev je pristao na borbu s pobjednikom. Lokacija još nije određena, ali spominju se Nigerija, Dubai, Kardif i SAD.

Učitaj još novosti