15. 03. 2017 - 22:40
Mourinho: Pogba je multimilioner iz radničke porodice
907
Shares
Mourinho: Pogba je multimilioner iz radničke porodice

Mourinho: Pogba je multimilioner iz radničke porodice

15. 03. 2017 - 22:40
0
Shares

Pogba je kao najveće pojačanje ljetos došao u Manchester Unitedu, ali je često kritikovan da ne pokazuje ono zbog čega je doveden.  

Kritike su i nastavljene nakon poraza od Chelseaja u četvrtfinalu FA kupa, te mnogi smatraju da je uzalud potršeno 105 miliona eura. Međutim, Mourinho ima drugačije razmišljanje. 

"Osjećam da svijet gubi svoje vrijednosti i da svi to znamo. Zavist dolazi na nivoe kojih se plašim. Nije Paul kriv što dobija 10 puta više novca nego što su dobijali drugi igrači u prošlosti. Nije on kriv što su neki stručni konsultanti u pravim problemima u svojim životima i što im treba svaki novčić da bi preživjeli, dok je Paul multimilioner. Nije on kriv", rekao je Mou. 

"Zaslužuje poštovanje i njegova porodica to zaslužuje. Klinac je koji dolazi iz radničke porodice, porodice sa trojicom dječčaka i siguran sam da im treba mnogo hrane jer su njih trojica veliki divovi. Siguran sam da su mama i tata morali mnogo da rade. Paul je tinejdžer koji je došao u Manchester i ne plaši se toga. Popeo se svojim radom na vrh svijeta i niko mu i ništa nije poklonio", zaključuje Portugalac.

Učitaj još novosti