11. 12. 2016 - 23:07
Bio na transfer listi, a sada donio veoma važnu pobjedu!
907
Shares
Bio na transfer listi, a sada donio veoma važnu pobjedu!

BROZOVIĆ JUNAK INTERA

Bio na transfer listi, a sada donio veoma važnu pobjedu!

11. 12. 2016 - 23:07
0
Shares

Inter je u 16. kolu Serie A kod kuće svladao Genou 2:0 te se tako na pravi način oporavio od teškog poraza protiv Napolija.

Prvi su zaprijetili gosti kada je Darko Lazović u 19. minuti pucao unutar šesnaesterca nakon sjajnog solo prodora. Svladao je golmana, ali je pogodio obrambenog igrača. Genoa je zaprijetila i u 26. minuti kada je Lucas Ocampos skočio visoko na centrašut i dobro pucao glavom iz blizine po sredini gola, ali je Samir Handanovič to odlično obranio.

Gol za vodstvo domaćina zabio je Marcelo Brozović u 38. minuti utakmice. Odlično je hrvatski reprezentativac plasirao jednu odbijenu loptu s nekih 15 metara prizemno u suprotni kut kroz 'šumu nogu'. Giuseppe Meazza je tijekom prvog poluvremena u više navrata glasno zviždao svojim igračima, no na kraju prvog poluvremena negodovanje je ipak bilo nešto blaže, a sve zbog vrlo lijepog udarca Brozovića. 

Pioli je na početku drugog poluvremena uveo Mela umjesto Edera, a prvu pravu priliku u nastavku imali su gosti u 52. minuti kada je Giovanni Simeone bio najbrži u šesnaestercu nakon centaršuta iz kornera i pucao glavom, ali lopta je otišla tik pokraj desne stative. 

Samo minutu kasnije Lazović je dobro utrčao s desne strane i izbio praktički sam pred Handanoviča, pokušao ga prebaciti s nekih deset metara, ali je Slovenac fantastičnom reakcijom rukom izbio loptu izvan igrališta. 

U 57. minuti Ivan Jurić je umjesto Ocamposa uveo Ninkovića, a Pioli umjesto Palacija Perišića. Lazović je ponovno pobjegao u 68. minuti po desnoj strani, ali njegov centaršut je nekim čudom uspio proći između dvojice suigrača koji su čekali u sredini. 

I kako to obično biva u nogometu, Genoa nije zabila svoj zicer i odmah je bila kažnjena. Samo minutu kasnije Joao Mario je s lijeve strane ušao u šesnaesterac i dao za Brozovića koji je s pozicije bijele točke mirno poslao loptu u mrežu za 2:0 Intera. U 79. minuti Miranda je odlično pucao glavom s nekih desetak metara nakon ubačaja iz kornera s desne strane, a loptu je ispod prečke u zadnji tren izvadio Perin. 

Učitaj još novosti