15. 06. 2019 - 06:16
KARIOKE NAJAVILE POHOD NA ZLATO Blistao mnogo osporavani...
907
Shares
KARIOKE NAJAVILE POHOD NA ZLATO Blistao mnogo osporavani ofanzivac, posljednji gol na meču je remek djelo kakvo dugo nije viđeno

COPA AMERICA

KARIOKE NAJAVILE POHOD NA ZLATO Blistao mnogo osporavani ofanzivac, posljednji gol na meču je remek djelo kakvo dugo nije viđeno

Sport.ba
15. 06. 2019 - 06:16
0
Shares

Utakmicom u Sao Paulu između domaćina Brazila i selekcije Bolivije počeo je ovogodišnji Kopa Amerika. Domaćin je bio siguran i slavio s uvjerljivih 3:0.

brazil-bolivija

Prvo poluvrijeme je proteklo u dominaciji Karioka, ali Bolivijci su uspješno odolijevali. Ipak, Brazilci su stigli do prednosti u 50. minutu kada je igrač Barcelone Philippe Coutinho bio precizan s 11 metara. Prethodno je dosuđen penal zbog igranja rukom od strane jednog igrača Bolivije, a tom prilikom konsultovan je VAR.

Samo tri minuta kasnije, ofanzivac Barcelone, koji je mnogo kritikovan zbog loših partija u protekloj sezoni, povisio je na 2:0, i to na nakon centaršuta nekadašnjeg saigrača iz Liverpoola Roberta Firmina.

coutinhobrazil

brazil-coutinhodanialvesfirmino

Najljepši momenat na meču dogodio se u samom finišu, tačnije u 85. minutu, kada je rezervista Everton, samo minut nakon što je ušao u igru, postigao treći gol za Brazilce. I to na efektan način, udarcem s ivice šesnaesterca metara poslije prodora.

Inače, bila je ovo 100. pobeda za Brazil na kontinentalnim takmičenjima.

Drugi meč u "A" grupi igra se večeras od 21:00, a sastaju se Venecuela i Peru.

Učitaj još novosti