08. 08. 2013 - 17:29
Kimi je prvo zapalio beogradsku džamiju, a onda skinuo...
907
Shares
Kimi je prvo zapalio beogradsku džamiju, a onda skinuo kapitensku traku Šćepoviću

Zloglasni vođa "Alcatraza"

Kimi je prvo zapalio beogradsku džamiju, a onda skinuo kapitensku traku Šćepoviću

Beta
08. 08. 2013 - 17:29
0
Shares
U utorak smo napokon saznali ko je gazda u Humskoj jer to nije aktuelni predsednik Dragan Đurić, nego Miloš Radisavljević Kimi, vođa navijačke grupe „Alkatraz“ i jedan od vođa mnogo brojnije sekcije „Grobari jug“. On je nezvanični prvi čovek Fudbalskog kluba Partizan! To je individua koja uspešno rukovodi navijačima, što mu je, ajde da kažemo, i posao, ali i određuje ko neće biti zamenik kapitena Partizana, tera zvaničnog predsednika Dragana Đurića iz kluba, organizuje konferencije u službenim prostorijama... To je isti onaj Kimi koji je nedavno, posle 16 meseci kazne, izašao iz zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti i pretnji novinarki B92 Brankici Stanković, a dobio je i nepravosnažnu presudu od četiri meseca zatvora zbog nereda ispred Bajrakli džamije u martu 2004. godine, kada je ta bogomolja spaljena.

647244-2

E sad, pošto je isti taj Kimi baš juče organizovao konferenciju u prostorijama Partizana u Humskoj, a da za nju niko iz kluba nije znao ili su se pravili da ne znaju do petnaestak minuta pre njenog početka, a noć pre toga je skinuo kapitensku taku sa ruke Marka Šćepovića (pogledati fotografije), izgleda da njemu niko u Partizanu ne može da se suprostavi, ali to ne mogu da urade ni čelnici države Srbije. - Marko Šćepović sigurno nije sam kao list na vetru. Ja se nikog ne bojim. Nisam kukavica da bežim - rečenice su Alberta Nađa od juče izrečene u istoj prostoriji u koju je samo nekoliko minuta po njegovom odlasku došao Kimi.

44685_bajrakli_f

Na naša pitanja: “Da li Šćepović zaslužuje da bude kapiten?”, “Kako može da se dogodi da navijači uđu na teren i imaju bilo kakav kontakt sa igračima?”, “Kako Šćepović nije bio ‘list na vetru’ ako je Kimi došao skroz do njega?”, usledili su šturi odgovori, indirektni... - Sam sam bio kapiten, to je najveća čast za nekog igrača. Ne želim da komentarišem skidanje kapitenske trake Marku Šćepoviću. Ne bojim se, ali ne želim. Ja sam sa ponosom nosio traku i neću da pričam o Šćepoviću i o tome da li je on nosi sa ponosom. Za sve što ljudi žele da znaju, neka pitaju njega. Konkretno, za slučaj od utorka, mislim da su zakazale redarske službe - rekao je Nađ i ostao živ. Pošto sportski direktor nije konkretno odgovorio na pitanja novinara i tako uskratio navijačima Partizana, ali i celoj sportskoj javnosti aktuelne informacije, onda je Kimi odlučio da jednom zauvek razjasni slučaj „skidanje kapitenske trake Šćepoviću“! On na to ima pravo, bio je učesnik gorepomenutog događaja. I izađoše on i Šćepović pred novinare... Prvo pitanje: „Zašto ste skinuli traku Šćepoviću?“

Tan2013-7-17_145155745_1

- Prvo, nisam je skinuo, on mi je dao - bez blama, kao iz topa odgovorio je Radisavljević. - Stvorila se slika totalno drugačija od onoga što se stvarno desilo jer ja nijednog trenutka nisam bio agresivan. Tačno je da sam preskočio ogradu, kao što činim posle svake utakmice i što je normalno, kako bih skinuo zastave i pokupio koreografiju, ali mu nisam skinuo traku. Šćepović i ja smo pre svega drugari i ovo nije bio nasilan gest. Videli su svi šta se desilo i ne znam zbog čega se pravi fama, a ne piše se o drugim stvarima u klubu. Naravno, nije moje da pričam o tim drugim stvarima - problemima. Ponavljam, nisam mu skinuo traku, sam mi ju je dao - bilo je zvanično objašnjenje. Potom je pogledao u Šćepovića i rekao: „Evo, neka dečko sam potvrdi!“ A Šćepa je sebi u bradu nastavio... - Ja sam osetio obavezu prema navijačima, koji su tu cele godine i naš su 12. igrač, da predam traku. Digla se velika prašina nepotrebno i ovaj slučaj nema veze sa slučajom Lazara Markovića (koga je jedan navijač Partizana ošamario) jer je to potpuno druga dimenzija. Nijednog trenutka se nisam osetio ugroženim. Dešava se da odigram lošiju utakmicu, nekad su navijači zadovoljni, nekad nisu! - rekao je on. Na kraju je Kimi dodao da se nada da će slučaj „traka“ biti produktivan, da će da trgne njegovog dobrog druga Šćepu iz letargije jer on misli da je za bolji klub od Verone, koja je pokazala interesovanje. Šćepa je potom obećao da će i ako ostane u Partizanu uklizati 30 puta na sledećoj utakmici, kako zahteva Kimi, pa da mu ekipa sa juga, ali i ostalih tribina, ne zamera više. Na kraju, bratski pozdrav - stezanje ruku pred objektivima, ispred grba Partizana!  
Učitaj još novosti