10. 05. 2024 - 09:52
NIJE KRAJ DOK BAYER NE IZJEDNAČI: Leverkusen se ove sezone čak...
907
Shares
NIJE KRAJ DOK BAYER NE IZJEDNAČI: Leverkusen se ove sezone čak 11 puta spasio u nadoknadi

NIJE KRAJ DOK BAYER NE IZJEDNAČI: Leverkusen se ove sezone čak 11 puta spasio u nadoknadi

10. 05. 2024 - 09:52
0
Shares

Ligu prvaka će osvojiti Real ili Borussia, u Engleskoj gledamo veliku bitku Cityja i Arsenala, Girona je pravi hit španske lige, no ova sezona će ostati upamćena najviše po rezultatima jedne ekipe - Bayer Leverkusena.Bayer je sinoć srušio rekord po broju utakmica bez poraza u svim takmičenjima, a sinoćnjim remijem s Romom (2:2) taj njihov čudesan niz iznosi čak 49 utakmica.

Josip Stanišić je u sedmoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena pogodio za 2:2, a to je bila čak 11. utakmica ove sezone u kojoj je Bayer izbjegao poraz nakon isteka 90. minute susreta.Bayer je prije sinoćnjeg meča pri isteku 90. minute gubio čak tri puta protiv Qarabaga, dva puta protiv Stuttgarta, te po jednom protiv Bayerna, Augsburga, Leipziga, Hoffenheima i Dortmunda, a svaki put je na kraju susreta izbjegao poraz.
A da su specijalisti za golove u posljednjim minutima pokazuje podatak da su golove nakon 90. minute postigli u još četiri utakmice (Ottensen, Sandhausen, West Ham i Werder) u kojima su bili u prednosti.Do kraja sezone Bayern ima odigrati još četiri utakmice - dvije u prvenstvu protiv Bochuma i Augsburga, finale Evropske lige protiv Atalante i finale Kupa Njemačke protiv Kaiserslauterna.Bundesligu su već osvojili, a s obzirom da su favoriti i protiv Atalante i Kaiserslauterna, veoma je izvjesno da će ove sezone osvojiti trostruku krunu i na taj način kompletirati najbolju sezonu u historiji kluba.

Osvojili su Bundesligu, igrat će finale Europske lige i finale Kupa, definitivno najveća sezona u povijesti ovog kluba.

(klix.ba)

Učitaj još novosti