07. 05. 2024 - 09:05
KEVELJ OTKRIO GDJE ĆE VELEŽ TRENIRATI: Već četvrti put se ovo...
907
Shares
KEVELJ OTKRIO GDJE ĆE VELEŽ TRENIRATI: Već četvrti put se ovo dešava, to je ogroman dron

KEVELJ OTKRIO GDJE ĆE VELEŽ TRENIRATI: Već četvrti put se ovo dešava, to je ogroman dron

07. 05. 2024 - 09:05
0
Shares

Predsjednik Veleža govorio je o nastaloj šteti, dolasku policije, kao i o tome da li će Rođeni moći igrati narednu prvenstvenu utakmicu na svom stadionu.Iz FK Velež jučer su naveli kako je teren stadiona Rođeni zasut kiselinom, koja je bačena iz drona.

O ovim informacijama govorio je Senad Kevelj, predsjednik Rođenih, i to u radio emisiji Grad na dlan
"Nemamo ni mi precizne informacije do kraja. Ono što je evidentno, jeste da je teren oštećen i da je posuta neka kiselina. Postoje dvije mogućnosti, a to su da je u poslijepodnevnim satima dronovima bačena kiselina ili da je ista bačena u noćnim satima. Uposlenici stadiona su snimili dron koji je kružio iznad i bacao određenu tečnost. Kada se sve to razišlo, vidjeli smo da je teren požutio i da sve više žuti. Što više vremena prolazi, ona poprima svoj puni značaj i mi sada ispred gola imamo to da je teren sav išaran i požutio. Šteta je ogromna. To je hibridni teren", istakao je prvi čovjek mostarskog kluba za Radio Gradska Mreža."U teren na stadionu je uloženo 2.700.000 KM, savez je uložio 2.200.000, a lokalna zajednica 550.000 KM. Ukupna šteta će se sabirati kada budemo vidjeli koliki će postotak terena biti uništen. Ovo nije prvi put da dronovi dolaze na stadion Rođeni. Imali smo par navrata da po dva sata iznad stadiona budu dronovi. Mi sve to sve snimili i prijavili policiji, a nikad nismo imali povratnu informaciju", navodi Kevelj i dodaje:

"Policija je bila i napravila uviđaj. Bili su to inspektori i obični policajci. Oni se uredno odazovu i konstatuju, uredno se to zavede i u bilten, ali se nikad nije uradilo ništa po tome, barem da mi znamo. Ovo nije prvi put, već četvrti put da se ovo dešava, samo je sada sa štetom. To nisu mali obični dronovi. To je ogroman dron sa svjetlima, reflektorom, ozbiljan dron, dva-tri metra prečnika. Ko to pušta, a da niko to ne evidentira? Meni stvarno nije jasno. Tako mogu i eksploziv baciti".

Predsjednik Veleža je otkrio gdje će Rođeni trenirati nakon nastale štete.

"S obzirom na oštećenja, Velež neće moći trenirati na glavnom terenu, a vidjet ćemo da li ćemo moći igrati prvenstvene utakmice na svom stadionu. Trava je ta koja taj teren drži čvrstim i jakim. Oštećenjem nje, teren postaje rastresit, neuvezan i porozan i pitanje je da li ćemo sljedeću utakmicu za 15 dana moći igrati na svom stadionu. Sigurno nećemo imati nijedan trening u tih 15 dana na njemu. Nadležni iz saveza će utvrditi da li je i koliko trava oštećena. Trenirat ćemo vjerovatno na stadionu Bjelopoljac i stadionu Lokomotive. Možda budemo koristili i stadion u Nevesinju, koji je u odličnom stanju. Na ta tri stadiona će Velež trenirati u narednih 15 dana", izjavio je Kevelj.

Učitaj još novosti