07. 05. 2024 - 07:57
BORUSSIA JE U PREDNOSTI: Večeras ćemo saznati ime prvog...
907
Shares
BORUSSIA JE U PREDNOSTI: Večeras ćemo saznati ime prvog finaliste Lige prvaka!

BORUSSIA JE U PREDNOSTI: Večeras ćemo saznati ime prvog finaliste Lige prvaka!

07. 05. 2024 - 07:57
0
Shares

Večeras ćemo saznati ime prvog finaliste Lige prvaka. Biti će to ili Borussia Dortmund ili PSG.Večeras od 21 sat na Parku prinčeva u Parizu revanš utakmicu polufinala Lige prvaka igraju PSG i Borussia Dortmund. Njemački tim dolazi s prednošću nakon trijumfa od 1:0 prije šest dana.

Ova dva tima tako se četvrti put ove sezone sastaju u Ligi prvaka nakon dva meča u grupnoj fazi gdje smo vidjeli jedan remi i jednu pobjedu PSG-a.

Utakmica večeras biti će sigurno i najvažnija jer je ulog plasman u finale Lige prvaka, a ostaje da vidimo ko će se radovati na kraju. PSG ima prednost domaćeg terena, a Borussia rezultatsku i mnogo bitniju prednost.Kimpembea, Rica i Kurzawe odavno nema, a PSG večeras neće moći računati na Lucasa Hernandeza koji je pokidao ligamente koljena u prvoj utakmici i za njega je sezona završena.

S druge strane, Borussiji će nedostajati Bensebaini i Duranwille koji su već odavno povrijeđeni i s te strane Edin Terzić je sigurno u povoljnijoj situaciji od Luisa Enriquea.Glavni sudija biti će Daniele Orsato. Pomagat će mu Ciro Carbone i Alessandro Giallatini, dok je Davide Massa četvrti sudija.

U VAR sobi biti će Massimiliano Irrati, a njegov pomoćnik je Paolo Valeri. Svi dolaze iz Italije.

Sutra se u Madridu sastaju Real Madrid i Bayern. Ako Bayern prođe, mogli bismo gledati reprizu finala iz 2013. godine kada su se sastali Bayern i Borussia ili iz 2020. kada su igrali Bayern i PSG u finalu i oba puta je slavio Bayern. Moguće postave za PSG - Borussia
PSG: Paris: Donnarumma; Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Mendes; Zaire-Emery, Vitinha, Fabian Ruiz; Dembele, Mbappe, Barcola.

Borussia Dortmund: Kobel; Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen; Can, Sabitzer; Adeyemi, Brandt, Sancho; Fullkrug.

Učitaj još novosti