30. 04. 2024 - 20:28
Svanuo je najteži dan u karijeri Bojana Bogdanovića: Neigranje...
907
Shares
Svanuo je najteži dan u karijeri Bojana Bogdanovića: Neigranje za Hrvatsku je ništa šta slijedi

Svanuo je najteži dan u karijeri Bojana Bogdanovića: Neigranje za Hrvatsku je ništa šta slijedi

30. 04. 2024 - 20:28
0
Shares

Takmičarska, ali i kalendarska godina za Bojana Bogdanovića je završena, a već sad se postavlja pitanje da li će iskusni Mostarac više i zaigrati košarku u NBA ligi. Bogdanović se povrijedio četvrtom meču play-offa NBA lige između New York Knicksa i Philadelphia 76ersa tokom duela sa Nicolasom Batumom, ispostavilo se da je povreda teže prirode.

U noći kad se povrijedio situacija je bila tako ozbiljna da Bogdanović nije mogao koristiti štake i to zbog istovremenih problema sa nogom i rukom.

Tako će Bogdanović zbog ozbiljne povrede zgloba već u srijedu morati na operaciju te je za njega sezona završena te je sigurno neće igrati kvalifikacije za OIimpijske igre sa Hrvatskom.

Knicksi djeluju ozbiljno ove sezone, protiv 76ersa već vode sa 3:1 u seriji i mogli bi dogurati do same završnice na Istoku, ali više neće moi računati na popularnog Babu.S obzirom da od ranije ima i problema zglobom lijeve ruke to znači da će Bogdanvić u kratkom vremenskom periodu morati obaviti dvije operacije.

Mostarac je nakon penzionisanja od reprezentacije 2022. godine planirao ovog ljeta povratak u nacionalni ti, ali selektor Hrvatske Josip Sesar će sada morati tražiti druge opcije.Teške povrede su pod pitanje doveli i Bogdanovićev daljni nastup u NBA ligi. Na kraju sezone mu ističe ugovor, ali Knicksi imaju opciju da mu produže saradnju.

Ukoliko to ne bude slučaj isplatit će mu dva miliona eura, ali i dovesti u pitanje njegovu karijeru pošto su prognoze da na parkete neće prije početka 2025. godine.

Bogdanović je u NBA ligi od 2014. godine kada je potpisao za Brooklyn Netse. U Knickse je stigao ove zima i bila bi prava šteta da mu se karijera u najjačoj ligi svijeta okonča povredom.

Učitaj još novosti