29. 04. 2024 - 09:55
BOLJI LAŽNJAK U FUDBALU NIJE VIĐEN: Pao je na zemlju i više mu...
907
Shares
BOLJI LAŽNJAK U FUDBALU NIJE VIĐEN: Pao je na zemlju i više mu nije bilo ni do života

BOLJI LAŽNJAK U FUDBALU NIJE VIĐEN: Pao je na zemlju i više mu nije bilo ni do života

29. 04. 2024 - 09:55
0
Shares

Porto i Sporting odigrali su sinoć fantastičan derbi u kojem smo vidjeli četiri gola i nevjerovatan povratak ekipe iz Lisabona koja je u finišu dala dva gola u dvije minute i izbjegla poraz. No, detalj koji je obilježio meč desio se u 41. minuti kada je Martim Fernandes izveo sjajan lažnjak na koji je nasjeo Morten Hjulmand.Porto je sinoć briljirao u prvom poluvremenu i vodio je sa 2:0, te se činilo da će domaći sigurno da dođu do pobjede, ali je Sporting uspio da šokira sve na stadionu Dragao jer je u finišu utakmice u dvije minute dao dva gola.

Domaći su do prednosti stigli već u sedmoj minuti utakmice kada je Pepe uposlio Evanilsona koji je zatresao mrežu Sportinga za 1:0 i veliko slavlje na tribinama.

Međutim, detalj koji je obilježio veliki derbi 31. kola desio se u finišu prvog poluvremena, tačnije u 41. minuti kada je Porto uspio da udvostruči svoju prednost.U centru pažnje našao se desni bek domaćeg tima Martim Fernandes koji je izveo nevjerovatan lažnjak, a na isti je kao dijete nasjeo Morten Hjulmand koji je pao pored igrača Porta i gledao ga kako prolazi pored njega.

Fernandes je potom sjajno loptu dodao Pepeu koji je izašao sam na golmana Sportinga i pogodio za 2:0.I u drugom poluvremenu domaći su kontrolisali igru i kada se činilo da je sve završeno i da tri boda ostaju u Portu desio se šok za domaće navijače na Dragau.

Na scenu je stupio nevjerovatni Viktor Gyokeres koji je u dva minuta dao dva gola. Napadač Sportinga je u 87. minuti zabio gol za 1.2 na asistenciju Santosa, a već u narednom napadu bilo je 2:2 na semaforu.

Ovaj put Edwards je bio asistent za Gyokeresa koji trese mrežu Porta za 2:2 i potpuni šok na tribinama.Naravno, derbi Porta i Sportinga nije mogao bez crvenih kartona. U 90. minuti gosti su ostali s igračem manje jer je direktan crveni karton dobio Edwards zbog tuče s protivničkim igračima.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:2. Sporting je prvi na tabeli sa 81 bodom i ima pet bodova više od drugoplasirane Benfice. Porto je treći sa 63 boda i bori se za to mjesto s Bragom koja ima bod, odnosno Guimaraesom koji ima tri boda manje.

Učitaj još novosti