25. 04. 2024 - 19:44
KREĆE ŽESTOKA BORBA: Barcelona i PSG žele veliku zvijezdu...
907
Shares
KREĆE ŽESTOKA BORBA: Barcelona i PSG žele veliku zvijezdu Manchester Cityja

KREĆE ŽESTOKA BORBA: Barcelona i PSG žele veliku zvijezdu Manchester Cityja

25. 04. 2024 - 19:44
0
Shares

Bernardo Silva, portugalski fudbaler i zvijezda Manchester Cityja, nalazi se na meti Barcelone i PSG-a, a ova dva kluba su njega označili kao prioritetnu metu za dovođenje u ljetnom prelaznom roku.

Silva je privukao pažnju Barcelone i prošle sezone, ali se njegov prelazak na Camp Nou nije realizovao. Međutim, Blaugrana nije odustala od njegovog dovođenja i spremna ga je dovesti na ljeto, piše sport1.ba. 

Portugalac ima otkupnu klauzulu od 58 miliona eura, koja je uključena u ugovor koji je potpisao sa Građanima prošlog ljeta, ali to predstavlja problem za Blaugranu, koja se suočava sa finansijskim poteškoćama, te treba da osigura usklađenost sa pravednom finansijskom igrom.

Upravo tu situaciju u kojoj se nalazi Barcelona želi da iskoristi i PSG, koji također u svoje redove želi dovesti Silvu, a s obzirom na to da je već neko vrijeme izvjesno da će Kylian Mbappe napustiti Park prinčeva kako bi otišao u Real Madrid, Parižani u Portugalcu vide idealnu zamjenu za francuskog superstara.

Gdje će na kraju Silva završiti, ostaje nam da vidimo. 

Inače, Silva je 2017. godine iz Monaca stigao u redove Manchester Cityja, a kada je u pitanju ova sezona, za Građane je odigrao 42 utakmice. Postigao je 12 pogodaka, dok je zabilježio pet asistencija. 

Učitaj još novosti