25. 04. 2024 - 16:20
Xavi potvrdio da ostaje trener Barcelone: Promjena mišljenja...
907
Shares
Xavi potvrdio da ostaje trener Barcelone: Promjena mišljenja je znak mudrosti

Xavi potvrdio da ostaje trener Barcelone: Promjena mišljenja je znak mudrosti

25. 04. 2024 - 16:20
0
Shares

Barcelonin trener Xavi Hernandez je rekao da je odustao od odluke da napusti klub na ljeto budući da su ga igrači igrama ubijedili da ima pobjedničku ekipu, uprkos tome što će sezonu završiti bez trofeja.

"Veliki broj ljudi, uključujući moje igrače, natjerali su me da vidim da ovo nije gotovo", rekao je Xavi na konferenciji za novinare, piše klix.ba.

Izjava stiže dan nakon što je postigao dogovor sa čelnicima Barcelone da promijeni odluku iz januara kada je najavio da će napustiti klub na kraju sezone.

Nekadašnji španski reprezentativac je naveo da je uvijek na prvo mjesto stavljao dobrobit kluba i ekipe te je negirao da se radi o novcu.

"Prvi čovjek kluba zna da ne bih tražio ni jedan euro, da sam napustio klub prije isteka ugovora", rekao je.

Xavi je odluku donio tri dana nakon poraza u velikom derbiju od Real Madrida 3:2, a prošle sedmice Barcelona je eliminisana u četvrtfinalu Lige prvaka u dvomeču protiv PSG-a.

"Moje vrijeme u klubu nije gotovo i vjerujem da možemo biti uspješni. Uvjeren sam u to i ova tri mjeseca su me natjerala da to vidim. Pošto je promjena mišljenja znak mudrosti, odlučio sam promijeniti mišljenje", poručio je Xavi.

Učitaj još novosti