25. 04. 2024 - 15:16
BIT ĆE ZANIMLJIVO :Utakmica Serije A večeras će se igrati samo...
907
Shares
BIT ĆE ZANIMLJIVO :Utakmica Serije A večeras će se igrati samo 18 minuta

BIT ĆE ZANIMLJIVO :Utakmica Serije A večeras će se igrati samo 18 minuta

25. 04. 2024 - 15:16
0
Shares

Serija A se nastavlja večeras utakmicom Udinesea i Rome, ali na potpuno neobičan način jer će se duel igrati svega 18 minuta. Za 20 sati zakazan je nastavak utakmice koja se igrala prošle sedmice, ali je prekinuta u 72. minuti zbog užasne scene. Nogometaš Rome Evan Ndicka se srušio na terenu, uslijedile su minute panike i strepnje na Dacia Areni, ali je na kraju sve rezultiralo na najbolji mogući način.

Defanzivac Rome je hospitalizovan, a hitrom reakcijom doktora i službenih lica utakmice, njegov život je spašen. Ispostavilo se da nije imao probleme sa srcem, već je izgubio svijest zbog ranije zadobijenog udarca tokom utakmice.

Duel je odmah prekinut i odlučeno je da se te noći ne igra na samom sjeveru Italije. Dva tima će s okršajem nastaviti večeras od 20 sati, a čelnici Serije A odlučili su se na potpuno neočekivan potez - nastavit će se utakmica od 72. minute.Nedavno je slična scena viđena u Engleskoj, kada je u drugom poluvremenu prekinut duel Bournemoutha i Lutona nakon što je pozlilo kapitenu gostiju Tomu Lockyeru. Međutim, čelnici Premier lige su odlučili da utakmica krene iz početka i da se poništi tadašnji rezultat 1:1.
Zanimljivo, i u duelu Udinesea i Rome rezultat je 1:1, ali će igrači stići na Dacia Arenu kako bi odigrali posljednjih 18 minuta. Domaćina je u vodstvo doveo Ricardo Pereyra golom u 23. minuti, ali je Romelu Lukaku poravnao na 1:1 neposredno prije prekida.Da stvari budu interesantnije, teško je procijeniti za koga je ovaj meč važniji. Roma je na petom mjestu u grčevitoj borbi za Ligu prvaka i svaki bod joj je važan, dok je Udinese s 28 bodova na pragu zone ispadanja.

Tako će vjerovatno oba tima svim silama pokušati da dođu do gola i pobjede večeras, a da li će im 18 minuta biti dovoljno, ostaje da se vidi.

Učitaj još novosti