25. 04. 2024 - 13:51
Karling reprezentacija BiH prvi put na Europskom prvenstvu
907
Shares
Karling reprezentacija BiH prvi put na Europskom prvenstvu

Karling reprezentacija BiH prvi put na Europskom prvenstvu

25. 04. 2024 - 13:51
0
Shares

Karling reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu, 27. aprila, leti za škotski Dumfries, gdje će se održati Europsko prvenstvo C divizije.

Ovo je posebna lokacija s obzirom da je karling nastao u Škotskoj, kao najstariji timski sport na svijetu u 16. stoljeću.Za našu reprezentaciju to će to biti prvi historijski nastup u ovom sportu gdje želi ubilježiti i prvu historijsku pobjedu i boriti se za plasman u B diviziju.

Na takmičenju učestvuje osam reprezentacija (uključujući Hrvatsku i Sloveniju). Prve četiri reprezentacije plasirat će se u polufinale, a finalisti će izboriti plasman u B diviziju.

Naša tim prvu utakmicu igra u ponedjeljak u 15:30 protiv Slovenije.

Članovi reprezentacije su Mak Dorić (skip), Vladan Savić (vice-skip), Bojan Mačar, Igor Marković i Slavenko Ignjić.

"Odlazak na Europsko prvenstvo je sam po sebi ogroman uspjeh s obzirom na nedostatak infrastrukture i podrške vlade. Naravno, mi imamo ambicije osim same časti da predstavljamo našu zemlju. Iako će nas mnogi smatrati autsajderima, želimo ostvariti prvu historijsku pobjedu BiH i promociju u B diviziji. Vjerujemo u sebe i svoj kvalitet, i idemo se boriti s pobjedničkim mentalitetom", rekao je član našeg tima Mak Dorić.

Inače, Karling savez BiH je registrovan 2021. godine, a prvo takmičenje u BiH u karlingu održano je 2019. godine na EYOF-u u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Učitaj još novosti