24. 04. 2024 - 16:32
NEŠTO JE TRUHLO U TORINU: Ako Allegri ostane, velika zvijezda...
907
Shares
NEŠTO JE TRUHLO U TORINU: Ako Allegri ostane, velika zvijezda automatski napušta klub!

NEŠTO JE TRUHLO U TORINU: Ako Allegri ostane, velika zvijezda automatski napušta klub!

24. 04. 2024 - 16:32
0
Shares

Juventus osim što nema rezultate na zadovoljavajućem nivou, jasno je da nije sve bajno ni u samoj svlačionici. Mediji u Italiji sada prenose vijest da bi velika zvijezda mogla napustiti klub, ako trener ostane Massimiliano Allegri.Prema onome što prenosi La Gazzetta dello Sport, zvijezda Juventusa i Italije Federico Chiesa vjerovatno će napustiti Torino na ljeto ako Massimiliano Allegri ostane na trenerskoj klupi. 

Chiesin ugovor na Allianz stadionu ističe u junu 2025. godine odnosno na kraju iduće sezone, a prema pisanju Gazzette, Juventusu se žuri da produži njegov ugovor.

Juventus ne želi da rizikuje da izgubi italijanskog fudbalera potpuno besplatno sljedeće godine, pa ako odbije da produži vjernost klubu, Bianconeri će ga staviti na transfer listu ovog ljeta.Divovi Serije A će imati više šansi da produže sa Chiesom ako trener Allegri ode, navodi Gazzetta. 

U izvještaju se tvrdi da Chiesa nije u dobrim odnosima sa Allegrijem, tako da ako trener rođen u Livornu ostane šef stručnog štaba, Chiesa će gotovo sigurno tražiti da ode.Gazzetta potvrđuje da bi Juventus mogao ponuditi Chiesi novi jednogodišnji ugovor i ponovo razgovarati o uslovima novog sporazuma sljedeće godine.

Chiesa je pobjesnio na Allegrija prije dvije sedmice nakon što je zamijenjen u drugom poluvremenu derbija della Mole.

Italijanska zvijezda se pridružila Staroj dami iz Fiorentine 2020. godine i postigao je 30 golova u 124 nastupa za Bianconere, a sada se čini da avanturi dolazi kraj.AS Roma želi Federica Chiesu
Kako stoje stvari Chiesa će od naredne sezone nositi dres Rome koja želi što prije da završi transfer ovog fudbalera koji će na taj način naljutiti navijače Juventusa.

De Rossi koji je prije nekoliko dana potvrđen kao čovjek koji će Romu voditi i naredne sezone upravo Chiesu vidi idealnog za svoju formaciju koju voli da igra, a radi se o 3-4-2-1.

Učitaj još novosti