23. 04. 2024 - 23:36
JUVENTUS STREPTIO U RIMU: Milik kao zlatni džoker spasio gosta...
907
Shares
JUVENTUS STREPTIO U RIMU: Milik kao zlatni džoker spasio gosta protiv Lazija i odveo ga u finale Kupa Italij

JUVENTUS STREPTIO U RIMU: Milik kao zlatni džoker spasio gosta protiv Lazija i odveo ga u finale Kupa Italij

23. 04. 2024 - 23:36
0
Shares

Nogometaši Lazija večeras su rezultatom 2:1 savladali ekipu Juventusa na domaćem terenu u drugoj utakmici polufinala Kupa Italije, ali je na kraju gost prošao u finale ovog takmičenja.

Naime, uprkos pobjedi se popularni ‘Orlovi’ nisu mogli domoći završne utakmice u drugom po važnosti takmičenju u Italiji. Razlog je taj što je Juve u prvom susretu u Torinu slavio sa uvjerljivih 2:0 i konačan rezultat bio je 3:2 za ‘Staru damu’.

Već u 12. minutu je večeras Lazio došao do vodstva. Taty Castellanos je glavom pogodio mrežu gostiju za 1:0. Na drugoj strani je prijetio Vlahović, dok je ponovo u redovima domaćina najkonkretniji bio Castellanos. No, mreže su mirovale.

Samo tri minuta igre u drugom poluvremenu trebalo je Tudorovoim izabranicima da dođu do novog pogotka i na taj način anuliraju prednost Juventusa iz prve utakmice. Strijelac je opet bio odlični Castellanos.

Kad se činilo da ćemo gledati produžetke, pojavio se iskusni napadač Arkadiusz Milik. On je kao igrač s klupe uspio da se u 83. minutu sjajno snađe u kaznenom prostoru protivnika i pogodi za konačnih 2:1.

Tako će Juventus u finalu Kupa Italije odmjeriti snage sa boljim iz duela Fiorentine i Atalante. ‘Viola’ je slavila u Firenci sa minimalnih 1:0, a revanš u Bergamu igra se sutra od 21 sat.

Učitaj još novosti