22. 04. 2024 - 22:13
NEKOLIKO SATI POSLIJE PORAZA! Xavi odlučio ostati na klupi...
907
Shares
NEKOLIKO SATI POSLIJE PORAZA! Xavi odlučio ostati na klupi Barce, postavio je samo jedan uslov

NEKOLIKO SATI POSLIJE PORAZA! Xavi odlučio ostati na klupi Barce, postavio je samo jedan uslov

22. 04. 2024 - 22:13
0
Shares

Nogometaši Barcelone poraženi su u El Clasicu od momčadi Real Madrida rezultatom 3:2 i tako praktično ostali bez šanse da osvoje La Ligu. Međutim, i ovog tabora dolaze velike i iznenađujuće vijesti.

Naime, trener ovog tima Xavi je prema pisanju Mundo Deportiva promijenio mišljenje i želi ostati na kormilu ‘Blaugrane’ i naredne sezone.

Španac je navodno i više nego zadovoljan činjenicom da je momčad odlično reagovala na mogućnost njegovog odlaska, a imponuje mu i podrška koju ima u svlačionici.

No, prije nego što dogovori ostanak, Xavi je od uprave zatražio određenu garanciju, odnosno potvrdu da će kolektiv biti aktivan u ljetnom transfer roku.

Perspektivni stručnjak želi nekoliko novih imena u svom rosteru kako bi bio što konkurentniji za trofeje i naredne sezone sa posebnim akcentom na nastup u Ligi prvaka.

Najveća meta ostaje Bernardo Silva iz Manchester Cityja, a posljednjih dana se pominje i dolazak Danija Olma. No, Barcelona zbog finansijski situacije mora prodavati da bi svom treneru ispunila želje.

Učitaj još novosti