22. 04. 2024 - 21:13
PRVAK JE VEĆ ODLUČEN? Drama, VAR, penal i kiks Fenerbahcea:...
907
Shares
PRVAK JE VEĆ ODLUČEN? Drama, VAR, penal i kiks Fenerbahcea: Navijači Galatasaraya nisu mogli zamisliti bolji ponedjeljak

PRVAK JE VEĆ ODLUČEN? Drama, VAR, penal i kiks Fenerbahcea: Navijači Galatasaraya nisu mogli zamisliti bolji ponedjeljak

22. 04. 2024 - 21:13
0
Shares

Fenerbahce je napravio ogroman korak unazad u utrci za prvaka Turske s ekipom Galatasaraya, a večeras su napravili kiks na vrlo neugodnom gostovanju kod Sivasspora. Konačan rezultat utakmice glasio je 2:2. Fener je izgubio možda i dva ključna borbi za šampionsku titulu.

Prvo poluvrijeme je ponudilo prilika za Fener, ali realizacija je izostajala što je lagano uvlačilo nervozu među navijače istanbulskog tima, piše sportsport.ba.

Dobru priliku je imao i naš Edin Džeko, međutim promjene rezultata nije bilo.

I kada se činilo da se na odmor ide sa 0:0 u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Fred postiže golčinu za 0:1.

Prvo je lažnjakom izbacio jednog fudbalera Sivasspora, a onda maestralno šutirao i pocijepao mrežu domaće ekipe.

Udarac je bio silovit i precizan i golman Vural nije imao šansi da ovo odbrani. Pogodak koji će se sigurno dugo vrtiti na TV špicama i kojeg vrijedi pogledati nekoliko puta.

Asistencija kod gola pripisana je Kadiogluu koji je i započeo akciju koja je prethodila Fredovoj majstoriji.

U drugom poluvremenu Sivasspor je krenuo odvažnije i stigla je nagrada u 58. minuti, Koita je pogodio za 1:1 na asistenciju Paluia.

Finiš utakmice je donio novu nervozu za navijače Fenera, bod im ništa skoro ne bi značio u borbi za vrh tabele četiri kola prije kraja.

Ipak, slavlje u 80. minuti, Kahveci je lijepo reagovao i šutirao nakon ubačaja Yukseka i to je bilo 2:1 za Fener.

Do kraja utakmice prava drama. U 90. minuti Livaković je oborio fudbalera Sivasspora, a nakon dugog gledanja VAR-a dosuđen je penal za Sivasspor, a Manaj je bio siguran za 2:2.

U osmoj minuti sudijske nadoknade vremena opravdano je poništen pogodak Fenerbahcea, Dursun je pogodio, ali Kahveci koji je dodao loptu prethodno je bio u ofsajdu i ostalo je konačnih 2:2.

U timu Fenerbahcea naš Edin Džeko je bio u startnoj postavi i teren je napustio u 71. minuti kada ga je zamijenio Dursun, dok Rade Krunić nije dobio priliku za igru u ovoj utakmici.

Fenerbahce je ostao drugoplasirani, ali sada imaju 86 bodova, Galatasaray je lider sa 90 bodova, a do kraja prvenstva je ostalo još pet kola.

Učitaj još novosti