20. 04. 2024 - 16:58
PEP JE ODUŠEVLJEN IKONOM REALA: "Imate svjetsku zvijezdu, ne...
907
Shares
PEP JE ODUŠEVLJEN IKONOM REALA:

PEP JE ODUŠEVLJEN IKONOM REALA: "Imate svjetsku zvijezdu, ne postoji novac koji ga može kupiti"

20. 04. 2024 - 16:58
0
Shares

Pep Guardiola je istaknuo ulogu fudbalske zvijezde Real Madrida koji se ne ističe puno ove sezone i kome se bliži kraj boravka u Madridu.Dvojica slavnih i maestralnih trenera, Pep Guardiola i Carlo Ancelotti, razgovarala su na kraju nedavne utakmice u kojoj je bilo 1:1 (madridski tim prošao u polufinale Lige prvaka nakon boljeg izvođenja penala), a neki portali koji prikupljaju vijesti o fudbalu ispričali su šta je između ostalog Guardiola rekao Ancelottiju.

Osim razgovora o situacijama na utakmici, španski trener navodno je rekao Ancelottiju: “Imate zvijezdu svjetske klase 20 ili 25 minuta. To se novcem ne može kupiti...", referirajući se na Luku Modrića.Pep Guardiola nikada nije skrivao svoje oduševljenje legendom Reala koji vrlo vjerovatno igra svoje posljednje utakmice za Real. U klubu pretpostavljaju da će otići na kraju sezone, ali još ništa nije odlučeno.

Zapravo, u njegovom slučaju on će odlučiti. U Madridu su mu dali mogućnost obnove za još jednu sezonu, pod uslovom da prihvati svoju sporednu ulogu u ekipi, što je slučaj i ove sezone, pa je iskusni Hrvat u važnim utakmicama uglavnom ulazio s klupe, kao i protiv Cityja u nedavnom dvomeču.Ove sezone to mu je bilo prilično teško prihvatiti, ali malo po malo postao je svjestan što je njegova realnost u Real Madridu , gledajući kako dobro radi tim i bez njegovog prisustva i kako se dobro razvijaju neki mlađi saigrači.Odluka će sigurno biti objavljena na kraju sezone, kada Luka sagleda sve mogućnosti koje ima na stolu, te zajedno s porodicom odabere najbolje za sebe i za Real Madrid.

Spominajo se čak povratak u redove zagrebačkog Dinama, dok su u opticaju i odlasci u Saudijsku Arabiju ili Sjedinjene Države.

U nedjelju slijedi El Clasico, a prije istog Ancelotti je govorio upravo o sjajnom 38-godišnjem fudbaleru.

"Poznavajući Luku, on nikada neće prihvatiti ulogu igrača koji ulazi s klupe", rekao je Ancelotti na konferenciji za medije u Madridu. "On ne prestaje raditi, ne staje s treniranjem, uvijek se maksimalno trudi. Nastavlja pokazivati jednaku kvalitetu koju sam vidio u njemu prije 10 godina. Potpuno istu. Igra s jednakom željom i veseljem. Mislim, stoga, da nikada neće pristati biti igrač iz drugog plana", dodao je Ancelotti.Vodeći Real Madrid u nedjelju u 21 sat dočekuje na svom Santiago Bernabeu drugoplasiranu Barcelonu. Real Madrid ima 78 bodova, a Barcelona 70, sedam kola prije kraja prvenstva pa je jasno da se radi o meču odluke. La Liga je i za jedne i za druge ostala jedina nada da osvoje trofej nakon eliminacija u Ligi prvaka i ranije iz Kupa kralja.

Učitaj još novosti