19. 04. 2024 - 21:12
BURNO NA KRAJU PRESS KONFERENCIJE: Akrapović se žestoko...
907
Shares
BURNO NA KRAJU PRESS KONFERENCIJE: Akrapović se žestoko

BURNO NA KRAJU PRESS KONFERENCIJE: Akrapović se žestoko "zakačio" sa nekim iz domaćeg tabora

19. 04. 2024 - 21:12
0
Shares

Fudbaleri Posušja ostvarili su pobjedu na domaćem terenu protiv Željezničara. Plavi su imali igrača više od 16. minute, penal, veći posjed lopte, ali nisu uspjeli doći ni do boda.Nakon utakmice na press konferenciji govorio je trener Željezničara Bruno Akrapović, ali i Boris Grbavac ispred domaćeg tabora.

Prvi je govorio trener gostujuće ekipe.

"Iz jedne prilike dali su gol. To je sve što su napravili. Izbacivali su lopte, nisu htjeli nove lopte djeci da daju. Imali smo šanse, penal, trebali smo izjednačiti. Lopta nije htjela u gol", rekao je Akrapović.Nakon toga uslijedilo je pitanje za Grbavca. Posušje devet utakmica ne zna za poraz.

"Nakon što smo imali isključenog igrača, ova pobjeda ima posebnu draž. Momci su odradili lavovski posao. To nas je nekako nagradilo", rkeao je Grbavac.

Željezničar je imao 70 minuta igrača više, ali nije uputio udarac u okvir gola.

"Penal je penal. Glavom iz blizine prečku. Lopta šeta po petercu. Ako ćemo tako gledati onda nismo imali šansu", rekao je Akrapović.

Jednom prilikom ste rekli da su igrači ti koji igraju na terenu. Da li ova ekipa Željezničara ima kvalitet?

"Da je ušao penal, to je poravnanje. Bacili bi se naprijed još više. Ekipa ima kvalitet da ostane u ligi. Prati nas maler, to je istina. Da se maler makne od tebe treba i da zaslužiš", kaže Akrapović.

Da li se u svlačionicu uvukao strah od ispadanja u drugu ligu jer je vidljivo da je samopouzdanje nisko.

"Strah je uvijek prisutan u ovim situacijama. Moramo da im uvalimo u glavu da imaju kvalitet da ostanu u ligi. Ekipa ima energiju, želju."

Osjećate li da gubite podršku rukovodstva ili ne obzirom da Željezničar igra loše.

"Danas smo planirali bolji rezultat. Radimo posao, želimo da završimo posao do kraja."

Nakon raznih glasina oko ove utakmice, sve ste demantovali.

"Fokus je bio od prvog dana na naše ciljeve i igrače. Mi znamo šta želimo i nismo se osvrtali. Morali smo u jednom trenutku izaći javno i evo to smo pokazali", rekao je Grbavac.

U samoj završnici ubacivanje lopte sa tribina na teren, pa i sakupljača lopte u teren. Dolikuje li to klubu poput Posušja koji ima epitet kakav ima.

"Pred sami kraj sam jednom vidio to. Ali, ne možemo mi na to uticati. Djeca su bila nervozna, pa i igrači. Pokušat ćemo sa dečkima porazgovarati, ali ne sjećam se da se ranije desilo", rekao je Grbavac.

Nakon toga uslijedila je verbalna prepirka Akrapovića sa nekim u sali za konferenciju."Lopta je sa klupe došla", rekao je Akrapović.

"Pa i vi ste ustali 100 puta pa šta, pruži ruku i čestitaj, budi gospodin", odgovorio mu je neko od prisutnih.

Učitaj još novosti