17. 04. 2024 - 18:21
MEČ DRUGOG KOLA: De Minaur izbacio Nadala u Barceloni,...
907
Shares
MEČ DRUGOG KOLA: De Minaur izbacio Nadala u Barceloni, legendarni Španac se raspao u drugom setu

MEČ DRUGOG KOLA: De Minaur izbacio Nadala u Barceloni, legendarni Španac se raspao u drugom setu

17. 04. 2024 - 18:21
0
Shares

Australski teniser Alex De Minaur (11. ATP) plasirao u osminu finala ATP turnira u Barceloni nakon što danas izbacio proslavljenog Španca Rafaela Nadala (644. ATP) koji se ove sedmice vratio na teren nakon teške povrede.Meč je trajao gotovo dva sata, a De Minaur je slavio u dva seta rezultatom 7:5, 6:1.

Nadal je loše ušao u meč i odmah na startu je izgubio svoj servis. Međutim, brzo se vratio u svoj ritam pa je u šestom gemu osvojio break za izjednačenje na 3:3. Igralo se potom ujednačeno, a De Minaur je set osvojio zahvaljujući breakom u 11. gemu i to na način da Nadal tada nije osvojio ni poen.Australac je u drugom setu bio još dominantniji. Break je uzeo u trećem gemu, a potom i prilikom narednog servisa legendarnog Španca. Već tada je bilo jasno da je ovo kraj turnira za neprepoznatljivog Nadala, što se ubrzo i potvrdilo.
De Minaur će u osmini finala turnira u Barceloni igrati protiv pobjednika duela između Nijemca Daniela Altmaiera (66. ATP) i Francuza Arthura Filsa (36. ATP). Njihov meč se igra kasnije danas.

(klix.ba)

Učitaj još novosti