29. 03. 2024 - 12:20
JASAN STAV LIVAKOVIĆA: Stigao u Istanbul i treneru Fenerbahčea...
907
Shares
JASAN STAV LIVAKOVIĆA: Stigao u Istanbul i treneru Fenerbahčea saopštio odluku o budućnosti

JASAN STAV LIVAKOVIĆA: Stigao u Istanbul i treneru Fenerbahčea saopštio odluku o budućnosti

29. 03. 2024 - 12:20
0
Shares

Hrvatski golman Dominik Livaković (29) vratio se klupskim obavezama u Fenerbahčeu nakon burnog perioda kojeg je imao u prethodnom periodu, te je treneru istanbulskog tima Ismaelu Kartalu saopštio odluku o budućnosti.

Dominik Livaković stigao je prošlog ljeta iz zagrebačkog Dinama u Fenerbahče za nešto više od šest i po miliona eura. Preuzeo je hrvatski čuvar mreže broj jedan u istanbulskom velikanu i vjerovao je kako će naredne godine provesti u ovom klubu.

Međutim, posljednja dešavanja na turskim terenima navela su 29-godišnjeg golmana da ozbiljno razmisli o odlasku iz kluba. Livaković je napadnut na meču s Trabzonsporom i taj napad će vjerovatno odrediti njegovu budućnost.

Livaković se nakon reprezentativnih obaveza vratio u Istanbul. Odmah je imao ozbiljan razgovor s trenerom Ismailom Kartalom i pošteno mu je saopštio kako ima namjeru otići iz kluba.

"Dominik Livaković se vratio u Istanbul i pridružio se saigračima. Hrvatski golman je saopštio treneru Ismailu Kartalu da će završiti sezonu u Fenerbahčeu, ali da će tokom ljeta razmotriti ponude koje dođu", pišu turski mediji.Navodno, hrvatska 'jedinica' ima ogromnu ponudu iz Saudijske Arabije. To bi mogla biti njegova naredna destinacija, no moguće je i da će ostati u evropskom fudbalu.

Kao prvi golman reprezentacije Hrvatske definitivno su mu otvorena vrata najjačih evropskih liga. Ponuda će sigurno biti i samo na njemu je odluka o nastavku karijere.

Ono što je gotovo izvjesno je to da 29-godišnji golman želi napustiti Istanbul. Doživio je sve i svašta u proteklom periodu, a napad kojeg je doživio bila je kap koja je prelila čašu.Livaković je ove sezone nastupio u 31 utakmici za turskog velikana. 12 puta je uspio sačuvati mrežu, a primio je 33 pogotka.

Dominik Livaković bi i prije kraja sezone mogao napustiti klub jer istanbulski velikan zbog silnih napada razmatra napuštanje Super lige i odlazak u niži rang.

Preseljenje u neku evropsku ligu prva je opcija o kojoj razmišljaju u redovima Fenera. Međutim, kako je to teško izvodljivo moguća je radikalna odluka o istupanju iz prvenstva.

Mnogo toga će biti poznato nakon sjednice Skupštine kluba koja je zakazana za 2. april. Trenutno je status takav da je svaka odluka moguća, pa i ona najradikalnija. U turskom fudbalu je apsolutno sve moguće. Jasno je to iz brojnih skandala koji su se desili prethodnih godina i o kojima je fudbalski svijet brujao na sve strane.

Definitivno bi istupanje Fenerbahčea bio najveći skandal u historiji. Nešto takvo se još nije dogodilo usred sezone, posebno kada se radi o klubu koji je velikan i koji nema nikakvih finansijskih poteškoća

Učitaj još novosti