18. 03. 2024 - 18:21
Da li sami sebe previše podcjenjujemo pred Ukrajinu? Situacija...
907
Shares
Da li sami sebe previše podcjenjujemo pred Ukrajinu? Situacija

Da li sami sebe previše podcjenjujemo pred Ukrajinu? Situacija "na terenu" je drugačija

18. 03. 2024 - 18:21
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za tri dana dočekuje Ukrajinu u baražu za EURO. Ukrajinci na papiru jesu favoriti, ali ne preveliki.

Za osam dana bismo u Sarajevu mogli slaviti plasman na Evropsko prvenstvo, ali prva prepreka morat će biti preskočena u Zenici 21. marta kada nam dolazi Ukrajina.

Selekcija je to s kojom smo igrali dva puta 2021. godine u kvalifikacijama za SP u Kataru. Igrali smo 1:1 u Lvivu i bili bolji tim, da bismo u posljednjem kolu u Zenici izgubili 0:2 s kombinovanim sastavom kada je već sve bilo gotovo.

Svi vidimo da atmosfera među navijačima pred ovaj važan meč nije optimistična i "nabrijana" kao nekad kao što je to bilo pred mečeve tipa protiv Portugala, Republike Irske, Francuske, Argentine, kada smo također igrali važne historijske utakmice.

No, nema sumnje da će situacija biti potpuno suprotna 22. marta ako noć ranije savladamo Ukrajinu i euforično će se čekati finale protiv Izraela ili Islanda.

Svakodnevno možemo pročitati pesimistične komentare navijača da ćemo "glat izgubiti" od Ukrajine. Gosti jesu blagi favoriti, ali...

 

Učitaj još novosti