26. 05. 2023 - 12:44
Nemaju puno vremena: Da li je novi trener Napolija već poznat?
907
Shares
Nemaju puno vremena: Da li je novi trener Napolija već poznat?

Nemaju puno vremena: Da li je novi trener Napolija već poznat?

26. 05. 2023 - 12:44
0
Shares

Luciano Spaleti će napustiti Napoli nakon osvajanja naslova prvaka jer nije postigao dogovor s De Laurentisom. Talijanski prvaci već traže novog trenera, a jedno od imena koje se spominje je Marcelo Gallardo, koji je sa Riverom osvojio sve. Međutim, ova spekulacija se često javlja kad se spominje veći europski klub.

Razmatra se i Vicenzo Italiano, trener Fiorentine, koji je bio opcija prije dolaska Spaletija i kojeg De Laurentis izuzetno cijeni. No, Italiano ima čvrsti ugovor i nedavno je vodio Fiorentinu do finala Liga kupa u Pragu, iako su ga izgubili protiv Intera prošle srijede. “Ljubičasti” ne žele izgubiti Italiana.

Bivši trener Barcelone i Španjolske je trenutno bez posla i čeka pravu ponudu. Bio je u konkurenciji za menadžera Chelseaja i dobio je ponudu Poljske za poziciju selektora, ali još nije donio odluku. Ponuda Napolitanaca mijenja sve, jer je De Laurentis spreman ponuditi mu 10 miliona eura po sezoni. Enrique je radio u Romi prije povratka u Barcelonu, gdje je osvojio naslove u Španjolskoj i Europi. Bio je neko vrijeme bez posla zbog obiteljske tragedije.

“Lucho”, kako ga zovu, je bivši nogometaš Barcelone i Reala, a karijeru je započeo u Gijonu. Kao trener, počeo je u drugoj momčadi Barcelone nasljedivši Pepea. Važno je napomenuti da preferira 4-3-3 formaciju, pa vjeruje se da je pravi čovjek da nastavi ono što je Spaletti započeo pod Vezuvom.

Navodno, klub ne želi prodati svoje najbolje igrače poput Osimhena, Kvaratskelie i defanzivca Kima. Međutim, postoje glasine da Spaletti odlazi jer se ne slaže s transfernom politikom kluba.

Vidjet ćemo šta će se dogoditi, ali jasno je da Enrique neće dobiti bolju ponudu od ove. On ne bi bio prvi Španjolac koji vodi Napoli, jer je prije njega tu funkciju obnašao Rafael Benitez.

 


Sportske.ba

Učitaj još novosti